avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale buna ziua am si eu o intrebare :in cazul unei amenzi ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

buna ziua am si eu o intrebare :in cazul unei amenzi penale platita in 2002

pentru identitate falsa in caz de radiere din cazierul judiciar imi confera dreptul de a fi fondator sau administrator la o societate comerciala, fundatie?

va multumesc
Din momentul in care veti fi reabilit , veti redobandi si drepturile ce v-a u fost interzise ( pedepse accesorii) cu ocazia condamnarii la amenda penala.
Aceasta infractiune nu apare in cazierul fiscal, prin urmare, poti detine si exercita functia de asociat/administrator/fondator.

Sunt incompatibile infractiunile de fals si uz de fals ... dar nu fals privind identitatea.

Oricum, dupa reabilitare nu mai ai probleme, orice ai fi facut.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
ContSters51068, utilizator
Aceasta infractiune nu conduce la pierderea dreptului de a fi asociat / administrator .Din acest punct de vedere , puteti stat linistit.Dupa ce va opera institutia reabilitatii ( care poate fi una de drept , spre exemplu , in cazul suspendarii conditionate a executarii pedepsei ) sau una judecatoreasca (in cazul condamnarii la pedeapsa cu inchisoarea ) sunt inlaturare consecintele ce decug din condamnare (pedepsele accesorii , care insotesc pedeapsa , si eventualele pedepse complementare , daca au fost aplicate ). Masurile de siguranta , insa , se mentin.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Aceasta infractiune nu conduce la pierderea dreptului de a fi asociat / administrator .Din acest punct de vedere , puteti stat linistit.Dupa ce va opera institutia reabilitatii ( care poate fi una de drept , spre exemplu , in cazul suspendarii conditionate a executarii pedepsei ) sau una judecatoreasca (in cazul condamnarii la pedeapsa cu inchisoarea ) sunt inlaturare consecintele ce decug din condamnare (pedepsele accesorii , care insotesc pedeapsa , si eventualele pedepse complementare , daca au fost aplicate ). Masurile de siguranta , insa , se mentin.

Daca a fost aplicata amenda penala , dupa cum mentionati ,reabilitarea e una de drept , opereaza in termen de 3 ani de la data cand acesta a fost executata sau considerata ca executata.Deci termenulul de reabilitare e implinit , iar aceasta e opereaza in virtutea legii , ope legis .Cazierul dumneavoastra va fi din nou curat.

Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier curat bbyRo bbyRo Bună ziua! Acum 4,5 ani am avut o condamnare de 2 luni inchisoare cu suspendare in baza art....(accident rutier din culpă).Acum 3 săptămâni când am ... (vezi toată discuția)
Antecedente penale leona777 leona777 Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)
Cazier judiciar AndreyAlexander AndreyAlexander În ianuarie 2012 am primit o pedeapsă de 4 luni de închisoare cu suspendare (infracțiune la regimul auto) și o perioadă de probă de 2 ani ... (vezi toată discuția)