avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate mihai70

Activitate mihai70

elga50 a scris:

Pai de ce sa ia masuri, daca omul vrea sa fie igienic si sa nu faca in tufisuri pana urca sus, in apartament?
Foarte bine, care e problema? Daca isi pune apometre si-si masoara consumul de apa, e in regula.
Intelegeti ca e pe proprietatea lui?

Pe dv., ca asociatie, trebuie sa va intereseze ce tine de consumuri si de problema cu proprietatea comuna.


Pai garajul a fost prevazut doar cu chiuveta si scurgerea nu este pentru "alte chestii". Aici cred ca ii trebuie autorizatie de la D.S.P.M.B.

Acum, sa nu fim naivi, ca nu ne sta bine. E clar ca el pregateste acolo o activitate, ca la garaj nu pui usa cu geam, ba dimpotriva iti acoperi si-ti zavorasti cum poti mai bine incinta garajului. Dar trebuie sa ceara acord, asa cum v-am zis mai sus.


Ne-am dat si noi seama ca pregateste sa desfasoare acolo o activitate, din cauza asta am si ridicat toate aceste probleme. Problema e ca n-a cerut acordul Asociatiei.


Multumesc elga50 pentru raspunsuri. O sa studiez legea amintita.
Dar ce masuri poate lua asociatia daca se constata ca proprietarul si-a facut in garaj si un WC?
ynocentta a scris:

Chiar daca este proprietate privata,din expunerea dvs rezulta ca proprietarul a operat asupra partii exterioare a imobilului respectiv asupra partii comune
Conform norme in vigoare ,proprietarul nu poate schimba destinatia si aspectul partii comune fara a obtine mai intai acordul asociatiei de proprietari

Sa inteleg ca usile garajelor reprezinta parti comune? Care norma specifica acest lucru? Are vreun numar?
Pentru a desfasura legal o activitate comerciala,este necesar de parcurs o procedura care implica inclusiv registrul comertului ,unde este necesar acordul asociatiei de proprietari

Ce este de facut daca se constata ca se desfasoara o activitate comerciala fara a se cere acordul asociatiei?
Garajul este proprietatea celui care a garat candva masina. Sunt garaje individuale.
Prin garaje trec si tevile de alimentare a intregului bloc cu caldura, apa calda si rece.
Buna ziua,

Ridic urmatoarea problema dintr-un bloc cu 4 etaje care la parter are garaje. Un proprietar de garaj a inceput sa faca diverse modificari: placarea peretilor de la garaj cu rigips, recompartimentarea spatiului, inlocuirea usii specifice unui garaj cu termopan, din care suprafata vitrata ocupa peste 90%. Din toate modificarile efectuate reiese cu ochiul liber ca proprietarul vrea sa schimbe destinatia spatiului. In urma discutiilor ne-a asigurat ca nu intentioneaza acest lucru. Proprietarul a fost instiintat ca nu va primi acordul de a presta vreo activitate, alta decat gararea masinii (desi acest lucru nu mai este posibil in urma modificarilor).
Intrebarile ar fi:
- daca proprietarul are voie sa faca toate aceste modificari fara autorizatie si acordul asociatiei de proprietari.
- ce trebuie intreprins daca proprietarul nu cere niciun acord de la asociatie dar se constata ca in acel spatiu se desfasoara vreo activitate
- usa de la garaj cu o suprafata vitrata de termopan contravine vreunei norme de urbanism? Se poate monta orice fel de usa cum ii trece prin cap proprietarului? Asociatia poate lua vreo hotarare in acest sens in ceea ce priveste aspectul sau exista vreo norma?

Va multumesc anticipat si astept raspunsurile cu deosebit interes.
Kyandra a scris:

1. Depinde de rezultatele obtinute la evaluarea anuala a performantelor profesionale, de propunerea sefului de compartiment, de disponibilitatile bugetare si de vointa sefului cel mare:D. Nu exista o obligatie expresa de avansare in treapta de salarizare la fiecare 2 ani, dar este o regula a bunului simt (avand in vedere salariile "imense" din administratie).

Deci concluzia este: totul e relativ

2. Promovarea in grad profesional se poate face doar de pe treapta de salarizare 1 a gradului inferior pe treapta de salarizare 3 a gradului superior (oricum, se organizeaza examen cu avizul ANFP si s-ar putea ca ei sa mai dea si unele derogari, in functie de vechimea in functia publica a pers. in cauza, de rezultatea obtinute... cel mai important este ca "doritorul" sa se incadreze in limitele de vechime in functia publica cerute de gradul profesional in care doreste sa avanseze).:D

Exista vreun articol dintr-o lege care specifica acest lucru de trecere numai de pe treapta 1 grad inferior pe treapta 3 grad superior? Sau si aici relativitatea e la ordinea zilei?
Ridic si eu 2 probleme.
1. Ce se intampla dupa ce trec cei 2 ani in treapta respectiva si sunt indeplinite conditiile. Conducatorul unitatii este obligat sa te avanseze in treapta? Sau ramane la latitudinea lui daca respectiva institutie are sau nu bani?
2. Se poate face promovarea dintr-un grad profesional (de ex principal) treapta III intr-un grad profesional superior (de ex superior) treapta III, sarind astfel mai multe trepte?