avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Activitate magda popescu

Activitate magda popescu

Răspuns la discuția succesiune
Multumesc pt. raspuns, dar intreb la obiect; nepotul vrea sa dea o declaratie referitoare la bunica lui. Poate sa scrie in aceea declaratie ceva de genul: declar ca autorul meu (bunica) a .............................
Discuție succesiune
Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in ce situatie se foloseste termenul de "autor" intr-o succesiune. Stiu ca e vorba de persoana decedata al carui mostenitor este cineva, dar este un termen folosit daca pers. decedata este parintele mostenitorului sau poate fi de exemplu si socrul sau bunicul acestuia? Exemplu concret: o persoana este decedata, fiul ei de asemenea a decedat (dupa ea). Au ramas sotia fiului si copiii acestuia. Ea poate fi trecuta, (ca formulare intr-un document) ca autorul norei si nepotilor? Multumesc pt. raspuns.
Răspuns la discuția restituire legea 18
Ca suntem urmasii lui strabunicul putem demonstra cu actele de stare civila, dar actele pamantului nu sunt la noi, cred ca sunt la acel unchi, cel care a revendicat terenul, atunci in 1991. Probabil ca sunt si la primaria din localitatea respectiva. Cum am mai spus pe noi nu ne intereseaza pamantul, vrem doar ca urmasii urmasilor lui strabunica sa renunte la dreptul asupra casei din Bucuresti, dar am auzit ca nu se poate da renuntate partiala si atunci lui ii e frica sa nu i se ia si pamantul pe care-l vrea el in totalitate, desi nu-i moral, dar nu mai conteaza asta pt. ca oricum noi nu-l vrem. El spune ca strabunica ii mostenea pamantul strabunicului, pt. ca a murit dupa el si pierde si terenul daca renunta la tot dupa strabunica . Dar ma gandesc, ca odata ce a facut revendicarea, conf. legii 18, nu are cum sa arda si pamantul.
Răspuns la discuția restituire legea 18
Multumesc! Sa inteleg ca la pamant au drept de mostenire si urmasii celor care nu au facut cerere de restituire? Sincer as prefera sa nu aiba dreptul si astfel sa poata renunta el la mostenirea dupa strabunica fara teama ca i se ia terenul.
Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori strabunica cu cei 4 copii. E foarte ciudat ca s-a facut succesiune doar dupa o casa din Bucuresti nu si dupa casa de la tara in care locuiau efectiv strabunicul si strabunica, si era tot pe numele strabunicului. Oricum pe cert. de mostenitor apar ca renuntatori 3 dintre copii si singurii mostenitori au ramas strabunica si o fiica (bunica mea). Deci,la momentul succesiunii (1964), masa succesorala era constituita doar din casa din Bucuresti (nu stiu de ce nu apare si cea de la tara) pentru ca terenul agricol extravilan fusese confiscat de stat si s-a retrocedat in 1991. Aici apare problema pt. ca in 1991 era decedata si strabunica din 1981 ( fara succesiune facuta nici pana acum) si 2 dintre cei 4 copii ai ei, iar cererea de retrocedare a fost facuta doar de baiatul unuia dintre cei 2 copii decedati. Dar tatal lui renuntase la succesiunea dupa strabunicul facuta in 1964. Bunica (fiica ce apare pe C.M. din 1964) , care traia in 1991 n-a facut cerere. Acest baiat spune ca actul de proprietate a fost eliberat pe numele lui strabunicul, care era decedat atunci. In mod normal , acest teren agricol nu trebuia retrocedat pe numele bunicii (in baza actului prin care fratii ei au renuntat la intreaga succesiune in anul 1964)?. Se poate considera ca acest teren agricol, fiind confiscat in mod abuziv, exista, de fapt, in proprietatea strabunicului meu in anul 1964 cand acesta a decedat si, deci, el facea parte din masa succesorala in 1964? Daca e gresita interpretarea mea, atunci avand in vedere ca terenul e pe numele lui strabunicul (daca e reala informatia) , copiii bunicii au vreun drept asupra acestuia in conditiile in care doar baiatul unuia dintre copiii lui strabunicul a facut cerere de retrocedare? Pe urmasii bunicii nu-i intereseaza acel pamant, ii intereseaza doar casa din Bucuresti pe actele careia apar bunica si strabunica, iar ei vor sa faca succesiunea, dar acel mostenitor (singurul care a facut cerere de retrocedare pt. pamant) nu vrea sa renunte la dreptul lui dupa strabunica de frica sa nu piarda si dreptul asupra pamantului prin aceasta renuntare. Sper ca s-a inteles ceva din incurcatura asta! Multumesc!
Răspuns la discuția taxe de timbru judiciare
Revin cu intrebarea de mai sus. Trebuie sa platesc cate 50 lei de persoana pt. stabilirea calitatii de mostenitor, 3% pt. stabilirea masei succesorale si 3% din valoarea masei partajabile? Sau doar 3% in care intra toate astea avand in vedere ca e un singur dosar pt. toate? Plus o sulta pt. cei care renunta, plus evaluarea. Inseamna ca platesti mai mult decat face mostenirea!!! Va rog astept lamuriri pt. ca mi se pare aberant.
Buna ziua! Pt. dezbaterea unei succesiuni succesive, in Instanta (prin notariat n-am reusit pt. ca sunt mai multi mostenitori si nu se inteleg), avand in vedere noile taxe de timbru, sa inteleg ca trebuie sa platesc 3% pt. stabilirea masei succesorale, plus la partajare sa platesc 3 % din valoarea masei partajabile, plus 50 de lei pt. stabilirea calitatii fiecarui mostenitor, chiar daca se deschide un singur dosar cu toate aceste solicitari? Pe langa aceste taxe se mai plateste si evaluarea imobilului. Oare merita avand in vedere ca e vorba de un teren de 200 m, pe care e o casa de 75 m construita in anii 60-70 fara autorizatie de constructie?
Răspuns la discuția acceptare succesiune
Va multumes foarte mult, domnule avocat Bordas! Raspuns, clar si la obiect. Pacat ca nu sunteti din Bucuresti pentru a va solicita o eventuala colaborare.
Multumesc mult domnule Grigore, am sa ma gandesc la propunerea facuta.
O zi buna va doresc!
Răspuns la discuția acceptare succesiune
Domnule Mihai Grigore, am mai citit postarile dv. si sunt foarte explicite, asa ca va rog daca se poate sa-mi rasp. si mie la obiect, pt. ca sunt probabil mai grea de cap. Atat vreau sa stiu daca in momentul in care am toate actele si vreau sa dezbat succesiunea sunt obligata sa o fac tot la notarul la care am facut declaratia aceea de acceptare care se face in cele 6 luni de la deces. Daca vreau sa merg la alt birou notarial ( din acelasi oras) pot avea surpriza ca trebuie neaparat sa merg la cel la care am facut declaratia de acceptare? Multumesc si scuze!
Răspuns la discuția acceptare succesiune
Ma iertati ca insist. Intrebarea era daca sunt obligata sa dezbat succesiunea (cand voi avea toate actele) la notarul la care am facut declaratia de acceptare a succesiunii? Defunctul a avut domiciliul in Bucuresti. Deci vreau sa fac declaratia de acceptare a succesiunii in Bucuresti la un notariat oarecare, dar cand voi dezbate efectiv succesiunea, sunt obligata sa merg la acelasi notar sau pot sa-mi aleg altul? Multumesc!