In ce baza ati dat acest raspuns? Se vor returna banii doar pentru cererile depuse pana pe 17 aprilie 2012.
Exista undeva un termen de depunere a cererilor?
Buna ziua, as dori o rezolvare la o situatie:
Firma x, vinde o cladire la o persoana fizica y.Mai tarziu y vinde la o persoana z(adica persoana mea-am cumparat). Dupa ceva timp, firma x intra in faliment, si firma lichidatoare intenteaza proces lui y in care se cere anularea contractului de vanzare cumparare.In acest caz,eu-ultima veriga care detin si cladirea sunt doar instiintata ca nu pot sa mai instrainez bunul. A fost o infatisare, s-a amanat si urmeaza un alt termen pe 15 mai 2012. Deoarece eu nu mai locuiesc in localitatea in care este cladirea si trebuie sa plec si din tara pentru o perioada de vreo 2 ani, intrebarea mea este urmatoarea:
-pot sa vand cladirea daca totusi aduc la cunostinta cumparatorului ca este sub litigiu-de fapt pana in acest moment eu nu am fost chemat la proces
-pot sa fac un antecontract cu o persoana in care sa fiu absolvit de tot ce se intampla in lipsa mea-cheltuieli, obligatii financiare, obstesti....?
-sau ce alta varianta ar exista, stiind ca un asemenea proeces va dura fff mult-ani de zile? Va multumesc!
In anul 1977, socrul meu a cumparat un loc de veci numai pe numele lui(fara a fi trecuta si soacra mea). In anul 1990 socrii mei au divortat, nefacand partaj,Din casatoria lor au rezultat doi baieti, iar el decedeaza in anul 1995.Actul original de la locul de veci se afla la mine deoarece la vremea respectiva ne-am ocupat de inmormantare. Intrebarea mea este: cine beneficiaza de acest bun si cum trebuie procedat. Va multumesc pentru raspuns!
Situatia este asa: in 2009 am cumparat o constructie in curs de finalizare de la o persoana fizica care la randul ei a cumparat-o de la o societate .In felul acesta eu am devenit al 3 lea propietar. In decembrie 2011 am primit o instiintare de la OCPI, prin care mi se aduce la cunostinta ca propietatea pe care o detin este blocata, deoarece s-a deschis un proces la Bucucuresti in care se contesta actul de vanzare cumparare dintre primul si al doilea propietar (1 propietar a dat faliment, si nici nu este de gasit)In felul acesta intelegand ca si actul meu de vanzare cumparare este incert. As dori daca se poate un sfat: ce pot sa fac eu in situatia asta ( cine stie cat se lungeste procesul-si ce rezultat va avea), si daca pot sa cedez propietatea unei alte persoane care cunoaste situatia, in baza carui articol;eu trebuie sa particip la proces?,cine ma despagubeste? Va multumesc