avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate Lelia Ionescu

Activitate Lelia Ionescu

Răspuns la discuția retinere pe salar
Nu se va mai retine nici un banut,deoarece indemnizatia de crestere copil,la fel ca si banutii de pe concediul prenatal si postnatal sunt banuti de la stat si se supun incidentei Codului de procedura civila ,care spune asa : C.Proc.Civ 409, alin. 7: Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciale, stabilite potrivit legii, NU pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

Pentru alte nelamuriri iti stau la dispozitie!
O zi buna!
Răspuns la discuția TVA servicii UE
Nu,nu aveti obligatia! :)
legal,nu puteti vinde acel imobil daca este pus sechestru asigurator!
Răspuns la discuția promovare post
mergeti la secretara cu decizia cu care ati fost incadrat si cereti justificarea in scris a modului in care vi s-a facut reincadrarea si a bazei legale .
presupun ca nu ati primit nici o decizie de reincadrare in acest sens,asa-i?....
dupa ce va lamuriti cu asta va rog sa-mi spuneti concret ce a fost ca sa stiu cum sa va pot indruma mai departe :)
Răspuns la discuția Nereguli stat salarii
La Inspectoratul Teritorial de munca din judetul de unde sunteti.
Din pacate sunt tot mai frecvente cazurile in care angajatorul nu il informeaza corect pe angajat despre drepturi si obligatii ,nu ii pune angajatului la dispozitie datele despre contractul de munca si remuneratie.....
Răspuns la discuția cum pot vinde produse agricole?
Infiintati o intreprindere individuala cu codul caen pentru vanzare produse agricole(nu stiu exact ce vreti concret sa vindeti,deci alegeti caen in functie de produsele ce urmeaza a fi vandute) .Cand sunt gata actele la registrul comertului,va luati casa de marcat si puteti functiona legal....Puteti emite si facturi si chitante,dar grija,ca la persoane fizice nu se emit chitante ,ci bonuri fiscale...
Primul trimestru se incheie la data de 31.03.2011 !
Stiti de pe acum cuantumul veniturilor impozabile ale acestei societati?
Stiti sigur ca veti iesi pe profit? ....daca veti avea pierdere in balanta suma impozitului e 0 .....B-) ......mult succes in activitate!
Răspuns la discuția functie si/ sau meserie
Nu e gresit!...puteti scrie

Exemplu : Inspector de specialitate
ec.Popescu Ioan

1) Contractele de munca se incheie in 2 exemplare,unul pentru angajat si unul pentru angajator.
2) Revisalul se depune cu o zi inaintea incheierii contractului de munca.
3)Carti de munca nu se mai intocmesc ,iar cine are carte de munca poate sa o pastreze asupra sa,deoarece acum exista o baza de date comuna unde sunt centalizate date despre angajati si angajatori si nu mai e nevoie de carte de munca pentru evidenta vechimii.Cine are nevoie de adeverinta de vechime se va adresa ITM de unde apartine.
Răspuns la discuția Declaratia 392b
Daca totalul veniturilor pe anul 2010 se incadreaza intre 10.000 -35.000 euro la cursul BNR din 31.12.2010 atunci depuneti aceasta declaratie ,daca totalul veniturilor este sub 10.000 euro sau depaseste 35.000 nu se depune declaratia.