In ultimii ani am fost plecat din tara si deci nu am platit contributiile in Romania pentru asigurarea medicala. Recent m-am intors in tara si se pare ca voi avea nevoie de servicii medicale. Inca imi caut urmatorul loc de munca si nu stiu daca acesta va fi in Romania sau in strainatate. Am citit articolele publicate pe avocatnet in legatura cu schimbarea legislatiei din luna Iunie 2016, dar am cateva nelamuriri:
1. Desi inteleg ca persoanele fara venit nu mai sunt obligate sa plateasca asigurărea sociala de sanatate, se mentioneaza ca "odată depusă declaraţia 604, compartimentul de specialitate al ANAF stabileşte cuantumul CASS datorat şi emite decizia de impunere". Nu imi este foarte clar daca in stabilirea acestui cuantum datorat exista posibilitatea sa mi se aplice penalizari pentu anii din urma in care nu am contribuit.
2. Tinand cont ca nu stiu exact cand si unde voi gasi urmatorul serviciu, as alege optiunea de a plati suma intr-o singura transa, insa nu imi este clar daca este acoperita o perioada de timp. o vizita... un tratament (etc)?
3. Plata intr-o singura transa, "la data la care au nevoie de servicii medicale" inseamna ca esti asigurat in momentul in care ai achitat suma sau trebuie astepta acea decizie din partea ANAF inainte de a vizita medicul?
da, am numarul de dosar, fara el m-a expediat afara din birou doamna grefier dar il aveam notat si m-am intors. ma rog, aparent nici numarul dosarului nu a ajutat-o.
nu am intrat in audienta la Primul Procuror pentru ca nu stiam absolut nimic despre procedura, iar doamna grefier bine-nteles ca a insistat ca singura solutie este "sa astept cuminte acasa pana o sa ma contacteze ei prin posta". de-asta am vrut sa aflu cat mai multe detalii, data viitoare cand ma duc sa stiu si eu un lucru concret
Iti multumesc foarte mult pentru exemplul dat Krissia, din pacate abia luni cred ca pot ajunge acolo in timpul programului lor.
revin cu cateva intrebari in legatura cu formularea plangerii.
1. impotriva cui trebuie formulata plangerea? (doamna grefier de la parchet mi-a spus ca nu gaseste dosarul si ca si daca l-ar fi gasit, nu mi-ar fi putut spune numele procurorului care se ocupa de el)
2. motivul plangerii ar trebui sa fie "intarzierea solutionarii dosarului" ? (pe internet nu am gasit decat modele de plangeri impotriva unei masuri luate de procuror, niciuna impotriva intarzierii acesteia)
Aceasta plangere este una tipizata sau o compun eu?
Motivul pentru care intreb este ca nu am depus niciodata o plangere in scris pana acum si nici la scoala nu ne-au invatat cum sa "ne plangem in mod politicos si oficial" :">
in urma cu aproape 1 an am fost implicat intr-un accident rutier cu vatamarea unei persoane. Dupa cateva luni Politia a trimis dosarul la parchet cu Neinceperea Urmaririi Penale, in luna aprilie 2009. De atunci astept sa primesc rezolutia finala de la Parchet.
In urma cu o luna si jumatate, am fost si am depus o cerere de comunicare a rezolutiei la registratura, cu numar de ordine, iar dupa doua saptamani m-am dus din nou pentru a ma interesa de dosar. Doamna grefier mi-a spus ca nu gaseste dosarul, ca e posibil sa fie incheiat dar sa nu se fi completat in registru "pentru ca sunt plecati in concediu", ca s-ar putea sa fie in lucru dar ca nu-mi poate spune sigur, si tot felul de alte PRESUPUNERI de-ale ei.
Concluzia ei a fost ca trebuie sa astept si ca IN CELE DIN URMA voi primi rezultatul acasa prin posta. La insistentele mele de a imi oferi un raspuns in legatura cu ce pot face pentru a afla ceva concret legat de dosarul meu a inceput sa se lamenteze "ce vina am eu?" si "de unde sa stiu eu?".
Intrebarile mele sunt:
1. Exista un termen legal in care domnul procuror trebuie sa solutioneze dosarul?
2. Daca acest termen exista si a fost depasit, ce fel de plangere trebuie sa inaintez si unde?
3. Daca nu exista niciun termen legal, ce pot face pentru a grabi procesul milenar de solutionare a dosarului?