avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata asigurare medicala pentru persoana fara venit. ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata asigurare medicala pentru persoana fara venit. Declaratia 604

Buna ziua,

In ultimii ani am fost plecat din tara si deci nu am platit contributiile in Romania pentru asigurarea medicala. Recent m-am intors in tara si se pare ca voi avea nevoie de servicii medicale. Inca imi caut urmatorul loc de munca si nu stiu daca acesta va fi in Romania sau in strainatate. Am citit articolele publicate pe avocatnet in legatura cu schimbarea legislatiei din luna Iunie 2016, dar am cateva nelamuriri:

1. Desi inteleg ca persoanele fara venit nu mai sunt obligate sa plateasca asigurărea sociala de sanatate, se mentioneaza ca "odată depusă declaraţia 604, compartimentul de specialitate al ANAF stabileşte cuantumul CASS datorat şi emite decizia de impunere". Nu imi este foarte clar daca in stabilirea acestui cuantum datorat exista posibilitatea sa mi se aplice penalizari pentu anii din urma in care nu am contribuit.

2. Tinand cont ca nu stiu exact cand si unde voi gasi urmatorul serviciu, as alege optiunea de a plati suma intr-o singura transa, insa nu imi este clar daca este acoperita o perioada de timp. o vizita... un tratament (etc)?

3. Plata intr-o singura transa, "la data la care au nevoie de servicii medicale" inseamna ca esti asigurat in momentul in care ai achitat suma sau trebuie astepta acea decizie din partea ANAF inainte de a vizita medicul?

Va multumesc,
Adi

Alte discuții în legătură

Cass, anaf si declaratia 604 precious007 precious007 Buna ziua, Am vrut sa deschid acest topic pentru ca am gasit erori pe site si un numar mare de oameni dusi in eroare tocmai din cauza unui articol de pe ... (vezi toată discuția)
Contributii cnas 2011 cetatean roman cu domiciliul in strainatate venituri din cedarea folosintei bunurilor away away Buna ziua.sunt cetatean roman,locuiesc de 10 ani in Africa de Sud ,am copilul nascut acolo.ne-am intors acum 3 sapt in tara am o problema medicala PLATESC ... (vezi toată discuția)
cass - decizie de impunere din oficiu koop27 koop27 Sunt plecat in Italia din 2001,unde sunt angajat si asigurat cu acte in regula.Pentru un apartament inchiriat din 2006 in 2011 cu o suma formala (200 ... (vezi toată discuția)