avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii CNAS 2011 cetatean roman cu domiciliul in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii CNAS 2011 cetatean roman cu domiciliul in strainatate venituri din cedarea folosintei bunurilor

Buna ziua.sunt cetatean roman,locuiesc de 10 ani in Africa de Sud ,am copilul nascut acolo.ne-am intors acum 3 sapt in tara am o problema medicala PLATESC integral interventia pe care vreau sa o fac aici.Copilul meu este cetatean sud African,nascut in Africa de sud.
Singurul venit este din cedarea folosintei bunurilor.
Eu sunt plecata de 10 ani,am depus la sugestia spitalului documentele de la finante declaratii pe ultimii 5 ani.
Am avut asigurare in Africa de Sud chiar si partial in perioada cand acum mi se cer peste 6000 RON de la CNAS Timis ca datorie pe perioada can eu nu eram in tara nici macar in vizita.
Nu am folosit niciodata asigurarile sociale de stat din Romania.
Da am carte de identitate
Da am viza Africa de sud pe toti cei aproape 10 ani.
Datorez retroactiv acestoi bani catre CNAS sau nu nefiind domiciliat in tara?

va multumesc
sunt disperata intrucat nu am acesti bani e suma imensa si ma pot opera cu acesti bani.
va multumesc
Ce anume pot face??
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 12:19, 8 Februarie 2015
Din pacate legea nu face exceptie pentru cei aflati in situatia d-vs nici daca nu solicita servicii medicale.
a fost process in Mehedinti.am gasit ceva pe net.pt cetateni domiciliati in afara tarii.cf legii 95/2006 numai cetatenii romani aflati in Ro si straini etc care vor temporar tb s aplateasca.A castigat recursul dar era in interiorul UE.Eu locuiesc in SA
[ link extern ]

Problema este ca dvs a-ti solicitat servicii medicale.

Este adevarat ca cetatenii romani cu rezidenta in alta tara UE pot face uz de regulamentul 883/2004, dar CNASS nu va lasa" ciolanul "decat prin hotarare judecatoreasca deocamdata.
Dar oricum cei care platesc asigurari de sanatate in alta tara UE nu pot solicita servicii medicale in RO , cu exceptia pachetului medical de urgenta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
robert1958, utilizator
multumesc frumos pt raspuns.linkul dvs se refera la UE.Care este situatia pt Africa de Sud dc ma ajutati cumva ?suntem sau nu fortati practice sa platim asigurarile?nEu nu am solicitat nimic ,am dorit inscrierea in sistemul lor intrucat am venit in tara si platesc oricum acum taxele catre CNAS.nSuma de 5860 lei mi se imputa pe perioada 2010-2012 iulie cand au preluat finantele aceste plati.Eu nu am
continui mii de scuze.eu in perioada 2010-2012 cand mi se imputa cei 5860 lei nici nu am vemnit macar in vizita in tara.Am nascut in 2009 si aveam contract de asigurare in Africa de Sud.tot ce am gasit material pana acum mentioneaza numai cetatenii UE ...
nu stiu cum sa procedez.nici acum nu doresc ajutir sau servicii medicale mi s-a spus numai sa ma inscriu in system ca tot platesc la stat.mai bine nu o faceam.
va rog dc ma ajutati cu o sugestie.va spun sincer dc platesc suma asta nu ma pot opera e la clinica privata procedeul care mi se face.nimic acoperit de asigurari.
multumesc

Alte discuții în legătură

Contributii de sanatate pentru o persoana fara venituri mariana1391 mariana1391 In urma unei simulari la casa de sanatate (solicitata ca si informatie) referitor la contributie retroactiva pentru o persoana fara venituri- efectuata in ... (vezi toată discuția)
Decizii arbitrare de impunere ale cnas ionmihaela ionmihaela Sunt o persoana fizica , care am obtinut venit din cedarea folosintei bunurilor incepand cu anul 2006. nu am fost angajata nicaieri . Dupa aproape 5 ani imi ... (vezi toată discuția)
Cat platesc la casa de sanatate ManWithoutQualities ManWithoutQualities Buna ziua, Inteleg ca plata asigurarii medicale CAS este obligatorie pentru cei cu domiciliul in tara. Am verificat online la casa de sanatate si CNP-ul ... (vezi toată discuția)