avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS - decizie de impunere din oficiu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS - decizie de impunere din oficiu

Sunt plecat in Italia din 2001,unde sunt angajat si asigurat cu acte in regula.Pentru un apartament inchiriat din 2006 in 2011 cu o suma formala (200 ron/luna),cu contract inregistrat anual la finante,cu impozit pe venit achitat anual,mi-a venit de plata 4300 ron,(debit si penalizari),reprezentind contributia CASS retroactiv din 2006. Anual la reinnoirea contractului,nimeni nu mi-a zis ca datorez ceva la CASS .Nu am reusit sa conving nici un functionar ca lucrez si sunt asigurat afara cu card medical european,nici chiar aratindu-l,pentru ami anula decizia de impunere din oficiu, toti imi spun ca trebuie sa platesc pentru ca am buletin romanesc.
Va rog este cineva ce-mi poate da un consiliu legal.Daca trebuie platita suma ,sau este un abuz din partea lor.
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2013
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 13:40, 9 Octombrie 2014
Depuneti imediat contestatie la decizia de impunere in care precizati faptul ca sunteti asigurat inr-un stat UE ( in consecinta sunteti asigurat si in Romania), deci nu mai platiti asigurare de sanatate si in Romania.
Nu va bazati pe raspunsurile persoanelor de la ghiseu, la o contestatie scrisa va va raspunde biroul juridic al institutiei.
Conform legislatiei in vigoare declaratia de impunere va fi anulata.
Pentru un singur contract de inchiriere, persoanele asigurate, cum e si cazul dvs., nu platesc CASS pt cedarea folosintei bunului imobil. Depuneti contestatie impreuna cu documentele doveditoare a situatiei descrise de dvs.
~ Conținut șters la cerere ~
@Hlli, probabil te referi la noile reglementari care isi vor avea aplicarea de la 01.01.2014!!!
Domnul se refera la perioada 2006-2011.
Pentru clarificarea situatie va dau mai jos un extras din Codul fiscal care se refera la acest subiect si care exemplifica clar cine nu plateste Cass pentru chirii :

NU se datorează contribuţia de asigurări sociale de sănătate:
 pentru veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, dacă persoanele fizice respective realizează şi venituri din:
- salarii/asimilate salariilor;
- indemnizaţii de şomaj;
- pensii mai mici de 740 lei;
- cele menţionate la lit. a) – d), g) şi h), mai sus prezentate;
- activități desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile încheiate potrivit Codului civil, precum şi a contractelor de agent;
- activitatea de expertiză contabilă şi tehnică, judiciară şi extrajudiciară;
- asociere cu o persoană juridică contribuabil, potrivit titlului IV^1 din Codul fiscal, care nu generează o persoană juridică;
- asocierile fără personalitate juridică, respectiv asocierile dintre persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice române, pentru veniturile realizate atât în România cât şi în străinătate din asocieri fără personalitate juridică.

Domnul are calitatea de angajat, deci de asigurat !
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Asigurare sanatate pentru salariat cu contract de munca cu timp partial trandafir2 trandafir2 Un salariat cu contract individual de munca cu timp partial (de exemplu 1 ora/luna), al carui singur venit este cel din salariu, beneficiaza sau nu de ... (vezi toată discuția)
Cass la contract de inchiriere Galadriel75 Galadriel75 Pana sa vina decizia de impunere pentru un contract de inchiriere locuinta, care ajunge, de obicei, dupa primul trimestru, merg sa platesc impozitul si cass-ul ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate persoana fizica rezidenta temporar in strainatate AncaIulia AncaIulia Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri/opinii/informatii referitoare la urmatoarele intrebari: 1) este obligata o persoana fizica romana, ce ... (vezi toată discuția)