avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS - decizie de impunere din oficiu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS - decizie de impunere din oficiu

Sunt plecat in Italia din 2001,unde sunt angajat si asigurat cu acte in regula.Pentru un apartament inchiriat din 2006 in 2011 cu o suma formala (200 ron/luna),cu contract inregistrat anual la finante,cu impozit pe venit achitat anual,mi-a venit de plata 4300 ron,(debit si penalizari),reprezentind contributia CASS retroactiv din 2006. Anual la reinnoirea contractului,nimeni nu mi-a zis ca datorez ceva la CASS .Nu am reusit sa conving nici un functionar ca lucrez si sunt asigurat afara cu card medical european,nici chiar aratindu-l,pentru ami anula decizia de impunere din oficiu, toti imi spun ca trebuie sa platesc pentru ca am buletin romanesc.
Va rog este cineva ce-mi poate da un consiliu legal.Daca trebuie platita suma ,sau este un abuz din partea lor.
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2013
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 13:40, 9 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
@hlli in acest caz asigurarea europeana nu este valabila si in Romania,daca imi este platita contributia de sanatate intr-un alt stat membru UE ?
~ Conținut șters la cerere ~
@hlli inteleg din asta ca o persoana chiar daca este asigurata in tara sau in afara ,trebuie sa plateasca CAS sau CASS (nu stiu care e diferenta intre ele),ca pe ceva in plus,doar pentru venitul din cedarea bunului de folosinta?
In primul rand ,decizia de impunere nu poate sa cuprinda perioada 2006-2011 decat daca a fost emisa in 2012. Vorbim despre termenele de prescriptie.
Ori daca ne raportam la 2014 ca data de emitere nu ar putea sa cuprinda decat din 2009-2014 mai bine zis 2009-2012.iunie 30 fondurile ulterioare fiind administrate de ANAF.
Temeiul de drept din decizia de impunere trebuie sa fie Art.257 lit.f / Legea 95/2006.
Da ,aceasta lege stupida nu te scoate de sub efectul ei decat daca "iesi pe cale naturala din
sistem" sau daca iti pierzi dreptul de rezidenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare sanatate pentru salariat cu contract de munca cu timp partial trandafir2 trandafir2 Un salariat cu contract individual de munca cu timp partial (de exemplu 1 ora/luna), al carui singur venit este cel din salariu, beneficiaza sau nu de ... (vezi toată discuția)
Cass la contract de inchiriere Galadriel75 Galadriel75 Pana sa vina decizia de impunere pentru un contract de inchiriere locuinta, care ajunge, de obicei, dupa primul trimestru, merg sa platesc impozitul si cass-ul ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate persoana fizica rezidenta temporar in strainatate AncaIulia AncaIulia Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri/opinii/informatii referitoare la urmatoarele intrebari: 1) este obligata o persoana fizica romana, ce ... (vezi toată discuția)