avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen solutionare dosar la procuratura
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen solutionare dosar la procuratura

Buna ziua

in urma cu aproape 1 an am fost implicat intr-un accident rutier cu vatamarea unei persoane. Dupa cateva luni Politia a trimis dosarul la parchet cu Neinceperea Urmaririi Penale, in luna aprilie 2009. De atunci astept sa primesc rezolutia finala de la Parchet.

In urma cu o luna si jumatate, am fost si am depus o cerere de comunicare a rezolutiei la registratura, cu numar de ordine, iar dupa doua saptamani m-am dus din nou pentru a ma interesa de dosar. Doamna grefier mi-a spus ca nu gaseste dosarul, ca e posibil sa fie incheiat dar sa nu se fi completat in registru "pentru ca sunt plecati in concediu", ca s-ar putea sa fie in lucru dar ca nu-mi poate spune sigur, si tot felul de alte PRESUPUNERI de-ale ei.

Concluzia ei a fost ca trebuie sa astept si ca IN CELE DIN URMA voi primi rezultatul acasa prin posta. La insistentele mele de a imi oferi un raspuns in legatura cu ce pot face pentru a afla ceva concret legat de dosarul meu a inceput sa se lamenteze "ce vina am eu?" si "de unde sa stiu eu?".

Intrebarile mele sunt:
1. Exista un termen legal in care domnul procuror trebuie sa solutioneze dosarul?
2. Daca acest termen exista si a fost depasit, ce fel de plangere trebuie sa inaintez si unde?
3. Daca nu exista niciun termen legal, ce pot face pentru a grabi procesul milenar de solutionare a dosarului?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 11:02, 31 Iulie 2009
Intrati in audienta la Primul Procuror al Parchetului respectiv si insistati in solutionarea cauzei.Puteti face si o Plangere in scris pe care o depuneti tot atunci, referitoare la intarzierea solutionarii cauzei.
Plangerea impotriva masurilor si actelor de urmarire penala:
Art. 277: Termenul de rezolvare
1) Procurorul este obligat sa rezolve plangerea in termen de cel mult 20 de zile de la primire si sa comunice de indata persoanei care a facut plangerea modul in care a fost rezolvata
Art. 278: Plangerea contra actelor procurorului:
(3) Rezolutiile sau ordonantele prin care se solutioneaza plangerile impotriva rezolutiilor sau ordonantelor de neincepere a urmaririi penale, de clasare, de scoatere de sub urmarire penala ori de incetare a urmaririi penale, se comunica persoanei care a facut plangerea si celorlalte persoane interesate.
(4) Dispozitiile art. 275-277 se aplica in mod corespunzator.

CONCLUZII:

1. Termenul in care trebuia sa vi se solutioneze cazul de catre procurorul desemnat era de 20 zile
2. si 3. Daca a fost depasit sau nu sunteti multumit de solutie, sau nu vi s-a comunicat solutia, pentru toate actele intocmite de acest procuror, in situatia in care nu sunteti multumit de ele, in prima faza depuneti plangere la acelasi parchet dar in atentia PRIMULUI PROCUROR AL PARCHETULUI respectiv. Apoi, ulterior daca este cazul, in atentia procurorului ierarhic superior al acestuia si tot asa.:">

Nervi de otel sa aveti.....X-( ca in rest... vorba cuiva ...."TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL " #-o :stunned:
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
Krissia ., Alte profesii
Va multumesc pentru raspunsuri

Aceasta plangere este una tipizata sau o compun eu?
Motivul pentru care intreb este ca nu am depus niciodata o plangere in scris pana acum si nici la scoala nu ne-au invatat cum sa "ne plangem in mod politicos si oficial" :">
revin cu cateva intrebari in legatura cu formularea plangerii.

1. impotriva cui trebuie formulata plangerea? (doamna grefier de la parchet mi-a spus ca nu gaseste dosarul si ca si daca l-ar fi gasit, nu mi-ar fi putut spune numele procurorului care se ocupa de el)
2. motivul plangerii ar trebui sa fie "intarzierea solutionarii dosarului" ? (pe internet nu am gasit decat modele de plangeri impotriva unei masuri luate de procuror, niciuna impotriva intarzierii acesteia)

Nu exista nu cunoaste ...sau nu poate spune cine se ocupa de dosar...
Ceea ce nu inteleg este de ce nu v-ati inscris in audienta la Primul Procuror al Parchetului, cu Plangerea "in brate":rtfm:
Motivul este unul foarte clar"nesolutionarea dosarului in termenul prevazut de lege".
Sper ca macar nr. de dosar il aveti!

Alte discuții în legătură

Solutionare plangere impotriva ordonantei procurorului de scoatere de sub urmarire penala jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cu o problema. La sfarsitul anului trecut am facut o plangere penala impotriva savarsirii infractiunii de fals ... (vezi toată discuția)
Va rog un model de plangere impotriva ordonantei sup data de procuror intr-un dosar penal pentru amenintare, calomnie si insulta jon53 jon53 As vrea un model de plangere pentru cele expuse mai sus, avand in vedere ca am primit comunicarea cu ordonanta procurorului privind scoaterea de sub urmarire ... (vezi toată discuția)
Contestatie la hotararea de neincepere a urmaririi penale amuri amuri Buna ziua! As dori sa stiu cum se formuleaza o contestatie la o Hotarare de neincepere a urmaririi penale, avand in vedere ca toate probele din plangerea ... (vezi toată discuția)