avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog un model de plangere impotriva ordonantei SUP ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog un model de plangere impotriva ordonantei SUP data de procuror intr-un dosar penal pentru amenintare, calomnie si insulta

As vrea un model de plangere pentru cele expuse mai sus, avand in vedere ca am primit comunicarea cu ordonanta procurorului privind scoaterea de sub urmarire penala a inculpatului, iar eu ca parte vatamata sunt nemultumit de aceasta rezolutie.Nu stiu cum sa concep o astfel de plangere pe care am inteles ca trebuie sa o depun in termen de 20 de zile .
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
jon53, utilizator
Cel mai recent răspuns: jon53 , utilizator 18:54, 7 Noiembrie 2009
Formulati plangere impotriva actelor ,masurilor dispuse de catre procuror in conformitate cu dispozitiile art 278 indice 1 din Codul de procedura penala ,prin care insistati asupra aspectelor pe care apreciati ca procurorul le-a retinut altfel fata de cum sau derulat faptele in realitate.
Plangerea la care anexati in copie rezolutia pe care intelegeti sa o atacati,o depuneti in termen de 20 de zile de la comunicarea rezolutiei ,la prim procurorul parchetului.
Nu exista o cerere tip. Asa cum spunea si colegul meu veti depune plangerea la prim procurorul parchetului in care veti mentiona nemultumirile dvs (procurorul nu a tinut cont de anumite aspecte invocate de dvs, a retinut situatia de fapt intr-un mod eronat)
Domnule Procuror ªef Direcţie (Domnule Procuror ªef),

Subsemnatul(a) ........................., domiciliat(ă) în (localitatea) ............, strada .........., nr. ........., bl. ......., sc. ......., et. ......, ap. ......., judeţ (sector) ........., cod poştal ......, titular al cărţii de identitate seria ........., nr. ......., CNP ..........., având calitatea de inculpat (parte vătămată, parte civilă, expert etc), în dosarul penal nr. ......../........, mă plâng împotriva măsurii sau actului de urmărire penală prin care

Se arată care este măsura, actul, soluţia atacată
Prin luarea măsurii respective mi s-a adus o vătămare a intereselor mele legitime, pentru că
Se arată motivele pentru care se contestă măsura, actul, soluţia atacată

De aceea, în temeiul art.275 (sau, după caz, art.278) din Codul de procedură penală, vă rog să desfiinţaţi măsura sau actul atacat (etc.) şi să dispuneţi măsurile legale.
Dovada vătămării intereselor mele legitime prin măsura (actul, soluţia) luată o fac cu următoarele mijloace de probă:

Se prezintă mijloacele de probă

Data Semnătura

Cateva repere in vederea intocmirii plangerii, cu mentiunea ca trebuie adaptata in functie de detaliile situatiei de fapt.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri si, mai ales, pentru modelul adaptabil
prezentat de D-na avocat Stoica Ioana.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2009
jon53, utilizator
O mica precizare: plangerea pe care o faceti acum catre Primul procuror o intemeiati pe disp. art. 278 si eventual la capitolul "solutii legale" puteti sa solicitati pe langa desfiintarea ordonantei atacate si intocmirea rechizitoriului si trimiterea inculpatului/inculpatilor in judecata. Oricum, sansele ca Primul procuror sa infirme solutia subalternului sau, sunt minime, dar abia dupa acest moment va puteti adresa instantei conform art 278 indice 1.

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale dete1923 dete1923 Buna ziua, O sa va expun pe scurt ce am patit, in urma cu cateva luni am facut o intelegere pe net cu un individ privind un schimb de produse.Eu am trimis ... (vezi toată discuția)
Lovire cipriang4s cipriang4s BUNA ZIUA VREAU SA FORMULEZ O PLINGERE IMPOTRIVA SOLUTIEI DATA DE PRIM PROCURORU ADJUNCT AL TRIBUNALULUI ROMAN CUM PROCEDEZ AJUTATIMA ! VA MULTUMESC MULT (vezi toată discuția)
Raspuns parchet dodorel62 dodorel62 Am facut o plangere la parchet pentru o persoana,acesta a trimes sesizarea mea la politie pentru cercetare,mi sa luat declaratie la politie si nu am renuntat ... (vezi toată discuția)