Buna Ziua! Ma numesc Mihaela,sunt nevazatoare si am o mare dilema legata de iesirea la pensie.Sunt nascuta pe 11.12 1959,am 30 de ani vechime,si am lucrat inca de la inceput ca balneo-fizioterapeut -masaj. In ultimile saptamani au aparut diverse zvonuri legate de pensionarea nevazatorilor .Astfel s-a auzit cum ca cei care isi depun cererea de pensionare pana la 1 octombrie vor avea un avantaj la calcularea pensiei fata de cei care vor iesi la pensie in urmatorii ani.Spunti-mi si mie daca este ceva adevarat in asta sau daca ati auzit ceva legat de aceasta problema.Sau daca se va modifica intr-un fel legea pensionarii nevazatorilor. Va multumesc !
Am si eu nevoie de un sfat! Actuala mea sotie avea in proprietate un autoturism Dacia 1300 din 1977 pe care l-a vandut unei persoane x care la randul ei l-a vandut mai departe altei persoane y .Intre sotia mea si prima persoana s-a incheiat un proces verbal scris de mana.Actul in sine nu a mai fost finalizat si la Fisc.Tranzactia a avut loc prin 1996 si de atunci s-a platit impozitul pe autoturism de catre persoana y care a intrat in posesia vehicolului, pana acum 3 ani.De atunci platim noi impozitul anual.Am incercat sa dam de noul proprietar al masinii dar acesta nu e de gasit.Si nici autoturismul sau actele de inmatriculare.Am primit de la Politie o scrisoare prin care se suspenda din oficiu inmatricularea autoturismului.
Acum,va rog sa-mi dati un sfat cum pot iesi din aceasta incurcatura.
Va multumesc!
:help: