avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate malina_13

Activitate malina_13

Daca aceste aditionale nu contin numar si data, cum imi dau seama care este ultimul act aditional agreat de parti?

Ana-Maria Dutescu a scris:

Daca au fost insusite de catre dvs. la momentul respectiv, nu vad de ce nu ar fi legale.
Nu trebuie sa aiba nici un numar, pot avea doar data sau nimic. Important este ce clauze contin si ca se raporteaza la un contract principal.

Buna seara,

Va rog sa.mi spuneti daca este legal ca la un contract de prestari servicii sa am urmatoarele acte aditionale:

- un act aditional fara numar si data;
- al doilea act aditional cu numarul 1 din data x
- al treilea act aditional cu numarul 1 din data y

Mentionez ca cele 2 acte cu nr. 1 sunt din ani diferiti.
Sunt legale aceste acte aditionale?

Exista vreun temei legal prin care un contract trebuie sa aiba acte aditionale numerotate succesiv (1, 2, 3 etc)?

Multumesc!
Am reusit sa fac rost de o copie dupa actul de nastere al strabunicii, intr-adevar, certificatul de deces este la primaria judetului in care a locuit, insa pe document este trecut numele de familie gresit. Ca sa se poata rectifica greseala, trebuie sa solicit o copie dupa actul de nastere al strabunicului de unde sa reiasa clar numele de familie. Nu mai zic ca in certificatul de casatorie, dar si in certificatul de deces, strabunicul are 2 nume si prenume diferite. De la primarie mi.au spus ca ei nu se pot auto-sesiza, pentru ca tinand cont de diferentele de nume, nu stiu ce nume sa solicite sa fie trecut corect pe toate actele respective. Am solicitat la arhive copie dupa actul de nastere al strabunicului, insa ma gandesc ca pe langa actele de la primaria de acolo, mai este si certificatul de mostenitor dupa strabunicul care daca nu are numele corect va trebui rectificat. Nu mai vorbesc de certificatul de deces al bunicului, fiul celor 2, sau diverse alte acte pe care apare numele de familie gresit.
Aveti idee cam cat ar dura aceasta procedura de rectificare? Cei de la primarie de acolo mi.au spus ca 1 an cam asa, dar eu stiu ca fiecare institutie de stat are termen de raspuns/solutionare de 30 de zile. Poate nu stiu eu bine...
Multumesc mult pt ajutor, chiar am reusit sa am un punct de pornire datorita sfaturilor primte de la dvs.

MihailZC a scris:

Nu se poate sa nu existe certificat acolo. Daca nu exista certificat acolo, nu exista certificat nicaieri, ceea ce este exclus. Adresati-va oficiului de stare civila cu o cerere in scris pe care cereti numar de inregistrare.

MihailZC a scris:

Puteti solicita eliberarea certificatului de deces (ori a unui duplicat dupa acesta, daca certificatul propriuzis a fost deja eliberat) la oficiul de stare civila din cadrul primariei in raza careia a survenit/a fost inregistrat decesul.

Am solicitat, insa se pare ca nu exista niciun certificat acolo. Mai este vreo institutie unde ma pot adresa pentru eliberarea documentului?
Multumesc!
MihailZC a scris:

In registrul de stare civila trebuie sa apara certificatul de casatorie dintre strabunic si strabunica. Acolo veti gasi data nasterii strabuncii. Apoi puteti solicita un duplicat dupa certificatul de deces.


Buna ziua,

Am reusit sa aflu anul nasterii strabunicii, care sunt pasii urmatori? Unde pot solicita un duplicat dupa certificatul de deces ca sa pot merge la notar sa deschid succesiunea? Mentionez ca la primaria unde a avut ultimul domiciliu, nu exista acest certificat.

Multumesc!
Va multumesc pentru raspuns. Voi solicita la starea civila duplicat dupa certificatul de casatorie al strabunicilor. Am solicitat duplicat dupa certificatul de deces, insa nu l-au gasit, desi pe al strabunicului, al bunicului si al sorei bunicului le.au gasit. Dar voi insista de aceasta data pentru certificatul de casatorie, poate avem noroc.

Buna ziua,

In 1983 se incheia un certificat de mostenitor dupa strabunicul sotului, certificat in care mostenitorii erau strabunica (1/4) si bunicul lui (3/4), sora bunicului renuntand la partea ei.
Intre timp, atat bunicul cat sora lui, dar si socrii mei au decedat si mostenitorii de drept vor sa dezbata succesiunea dupa strabunica, insa nu detinem certificatul de deces al strabunicii. Am cautat peste tot (primarie ultimul domiciliu al ei, evidenta populatiei, arhive judetene si nationale, biserica, patriarhie etc) si nu putem obtine nicio informatie daca nu avem o data de stare civila, cum ar fi macar data nasterii.
Cum se procedeaza in acest caz, tinand cont ca avem doar numele strabunicii si ultimul domiciliu?
Multumesc!
Buna seara,

Va rog sa.mi transmiteti daca, in cazul in care mi.as desfasura activitatea de electrica auto intr.un spatiu din cadrul unui service auto care are deja toate autorizatiile necesare pt. functionare, mai este necesar ca dupa infiintarea punctului de lucru, sa obtin alte autorizatii? Si, de asemenea, unde pot gasi o lista cu autorizatiile necesare?
Multumesc!
Buna ziua,

Imi puteti da, va rog, un model de astfel de decizie?

Multumesc!
Buna ziua,

Am nevoie de o clarificare legata de comisionul de gestiune catre fond: cat de legala este perceperea acestui comision de la beneficiarul creditului in cazul in care in lege este stipulat clar ca finantatorul plateste acest comision? Inclusiv in contractul de garantare este stipulat ca finantatorul plateste comisionul catre fond, comision care se recupereaza de la beneficiarul creditului.

Multumesc!