avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Activitate LucianUdrea

Activitate LucianUdrea

Răspuns la discuția SRL-D fara punct de lucru
La sediu nu o sa fie nici un fel de activitate. Doar actele.

Angajatii vor fi toti acasa la ei.

Buna ziua,

Se poate sa am un SRL-D fara punct de lucru (doar cu sediu social), si cu angajatii la domiciliu ?

Buna ziua,

Momentan lucrez la o afacere noua si am ajuns sa simt pe pielea mea oarecum ce inseamna birocratia si institutiile din Romania, asa ca orice ajutor este binevenit.

Dupa lungi cautari(cateva sapatamni) pe o gramada de forumuri si site-uri/telefoane pe la institutii/discutii live, am decis sa pun aici cateva intrebari, avand in vedere ca raspunsurile gasite de mine sunt fie neclare, fie inexistente:

1. La SRL-D, reinvestirea a 50% din profit poate fi folosita si pentru cheltuieli in salarii, traininguri etc., sau doar pentru mijloace fixe ?

As aprecia daca ati putea sa imi dati si un articol unde se specifica cheltuielile eligibile (pentru ca nu am gasit nicaieri, singurul lucru specificat in program fiind ca trebuie sa se reinvesteasca 50% din profit -ceea ce este interpretabil, deoarece salariile/angajare de noi oameni etc. sunt si ele o investitie-).

De asemenea de mentionat ca am sunat la O.T.I.M.M.C. CONSTANTA si mi-au spus ca salariile sunt ok ca investitie, la la O.T.I.M.M.C. IASI mi-au zis ca nu sunt.

Efectiv sunt in ceata.

2. Pentru a beneficia de reducerea CAS angajator, trebuie sa depun vreo cerere/plan de afacere pe undeva, sau este de ajuns sa o faca contabilul din pix?

3. Daca trec ca cifra de afaceri de 65.000 euro intr-un an, automat se pierde statutul de SRL-D? In acest caz, trebuie sa restitui CAS-ul (stiu ca trebuie restituit pentru unele abateri de la obligatii)?

4. Exista pe undeva pe internet un ghid complet in ceea ce tine de inceputul unui afaceri dupa ce iti ies actele pentru firma ?

Aici ma refer la ceva de genul "prima luna de afacere". In perioada asta din ceea ce am gasit sunt o tona de lucruri de facut (avize/declaratii pe la anaf/angajari(itm-revisal) etc.).

Am reusit sa gasesc bucatele ici si colo pe unele bloguri si pe site-urile institutiilor, dar nu am gasit nicaieri un ghid complet.

5. Asemanator cu intrebarea de mai sus, exista pe undeva un ghid complet (up to date), cu toate posibilele programare de finantare/subventii/reduceri taxe etc. ?

Aici tot la fel am gasit pe diferite site-uri detaliie (de la insitutii [ link extern ] .

Va multumesc!

Buna ziua,

Am o firma infiintata prin 2009, cand eram student.

Firma nu a avut niciodata activitate, si am depus ceva declaratii pentru ea doar de vreo trei ori in 2009. De atunci nu i-am mai dat atentie (s-a introdus impozitul forfetar, eu nu aveam bani de asa ceva, asa ca am ignorat totul, nefiind prea documentat si pe deasupra fara buget de forfetar avand in vedere ca era o firma noua).

M-am interesat de curand, atat pe

[ link extern ]
cat si pe
[ link extern ]

si pentru firma in cauza starea firmei este acum:
DIZOLVARE CU LICHIDARE(RADIERE) DIN DATA 19 JANUARY 2013

Asta inseaman ca firma a fost inchisa din oficiu ?

Va multumesc
Multumesc foarte mult pentru raspuns !
Mai am inca o intrebare : La firmele cu activitatea suspendata mai trebuie depuse formularele 100,300 si declaratia de inactivitate ?
Buna ziua,

Am si eu o problema. In Ianuarie anul acesta am infiintat un SRL. Atunci eram inca student si nu stiam cu ce se mananca toata treaba cu SRL-ul in Romania si cum mai multi prieteni isi faceau firma "ca sa o aiba pentru mai tarziu", mi-am facut si eu. Din Februarie am avut niste probleme de familie si a trebuit sa plec din tara vreo 5 luni de zile pentru a le rezolva.

Apoi cand m-am intors in tara m-am trezit ca s-a introdus impozitul forfetar. Acum m-am interesat pe unde am putut dar nu am gasit pe nimeni care sa fie 100% sigur asa ca intreb aici. Toate firmele care au fost infiintate in 2009 sunt scutite de la impozit forfetar sau doar cele infiintate dupa data de 1 mai ?

Deasemenea cum am fost plecat din tara nu am depus nici vreo declaratie 100,300 sau declaratie pe proprie raspundere ca firma este inactiva. Mai pot sa le depun acum ? Si daca da aveti idee daca voi fi amendat sau nu ?

O ultima intrebare: Avand in vedere ca nu voi avea banii pentru desfasurarea activitatii comerciale decat peste 2 3 ani de zile credeti ca ar fi mai bine sa suspend activitatea sau sa inchid firma ? O firma care are activitatea suspend