avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impozit Forfetar pentru firma infiintata in ianuarie ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impozit Forfetar pentru firma infiintata in ianuarie 2009

Buna ziua,

Am si eu o problema. In Ianuarie anul acesta am infiintat un SRL. Atunci eram inca student si nu stiam cu ce se mananca toata treaba cu SRL-ul in Romania si cum mai multi prieteni isi faceau firma "ca sa o aiba pentru mai tarziu", mi-am facut si eu. Din Februarie am avut niste probleme de familie si a trebuit sa plec din tara vreo 5 luni de zile pentru a le rezolva.

Apoi cand m-am intors in tara m-am trezit ca s-a introdus impozitul forfetar. Acum m-am interesat pe unde am putut dar nu am gasit pe nimeni care sa fie 100% sigur asa ca intreb aici. Toate firmele care au fost infiintate in 2009 sunt scutite de la impozit forfetar sau doar cele infiintate dupa data de 1 mai ?

Deasemenea cum am fost plecat din tara nu am depus nici vreo declaratie 100,300 sau declaratie pe proprie raspundere ca firma este inactiva. Mai pot sa le depun acum ? Si daca da aveti idee daca voi fi amendat sau nu ?

O ultima intrebare: Avand in vedere ca nu voi avea banii pentru desfasurarea activitatii comerciale decat peste 2 3 ani de zile credeti ca ar fi mai bine sa suspend activitatea sau sa inchid firma ? O firma care are activitatea suspend
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 09:49, 31 Iulie 2009
firmele infiintate in 2009 nu platesc forfetar.Cel mai bine este sa suspendati activitatea societatii pe 3 ani.Despre declaratii, incercati sa le depuneti alaturi de un memoriu in care sa explicati ca nu aveti activitate si ati fost plecat din tara, poate scapati fara amenda.
Multumesc foarte mult pentru raspuns !
Mai am inca o intrebare : La firmele cu activitatea suspendata mai trebuie depuse formularele 100,300 si declaratia de inactivitate ?
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
LucianUdrea, utilizator
Daca obtineti regim derogatoriu de la admin.fin.nu depuneti decat bilanturile, in cazul dvs.decl.de inactivitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma fara activitate raduu raduu Buna ziua, Sunt asociat cu inca o persoana la un SRL, infiintat in 2007. Societatea nu a avut activitate,nu am depus bilanturi la Reg. Comertului. Am depus ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar odishor odishor De la ce data nu se mai plateste impozitul forfetar: 1).de la data la care s-a eliberat certificatul constatator de catre RC, in care se atesta mentiunea de ... (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratii NELA FURTUNA NELA FURTUNA am infiintat o soc. in dec.2008. Nu am avut activitate si pana la momentul intrarii forfetarului am depus declaratiile pe 0. In primul trim. de forfetar, ... (vezi toată discuția)