avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2030 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... nedepunere declaratii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

nedepunere declaratii

am infiintat o soc. in dec.2008. Nu am avut activitate si pana la momentul intrarii forfetarului am depus declaratiile pe 0. In primul trim. de forfetar, fiscul n-a vrut sa-mi mai primeasca declaratiile pe 0 si astfel, n-am mai depus deloc ( eu neavand activitate). In octombrie 2009 am suspendat societatea( cu forfetarul nedeclarat) si in continuare n-am depus declaratii ,n-am facut demers pt regim derogatoriu, , am primit amenda 500 lei pt nedepunere Nu stiu ce sa fac in continuare, sa incep sa depun de la momentul acesta ?Eu am in intentie sa termin cu tot. Care sunt pasii?trebuie sa platesc forfetarul datorat, si daca da,cum, el nefiind declarat la momentul potrivit?Trebuie sa astept iesirea din suspendare ?
Cel mai recent răspuns: NELA FURTUNA , utilizator 11:45, 27 Ianuarie 2011
trebe sa depuneti in continuare declaratii chiar daca aveti activitatea suspendata, daca nu a-ti obtinut regim derogatoriu de declarare, nu inteleg de ce nu v-au primit declaratiile de impozit profit in care trebuia declarat si forfetarul pana la data suspendarii, singura explicatie este ca in vectorul fiscal nu aveti inscris platitor de impozit pe profit, trebuie sa depuneti declaratia 010 de la data cand a-ti inceput sa deveniti platitor de impozit pe profit adica de cand exista impozitul forfetar si atunci depuneti si declaratiile 100 si veti si plati impozitul forfetar , nu trebuie sa asteptati iesirea din supendare, declaratiile le veti depune oricum nu sunteti scutit de depunerea lor!
Trebuie sa depuneti Declaratia 100:

trim II/2009 - impozit minim = 367 lei
trim III/2009 - impozit minim = 550 lei
trim I/2010 = impozit profit 0
trim II/2010 = impozit profit 0
trim III/2010 = impozit profit 0

si Declaratia 101/2009

Trebuie sa platiti 917 - impozit minim, la care se vor adauga obligatiile accesorii si amenda pentru nedepunerea la timp a declaratiilor.


Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Mai exista un aspect, in septembrie 2010 am primit o scrisoare de la AF-Babadag(unde este inscrisa societatea) in care mi se zicea ca societatea este pe lista celor care indeplinesc conditiile pentru a fi declarati inactivi,publicata pe pagina de internet a Agentiei Nationale de administrare Fiscala la data de 0.04.2010.
Ce reiese din aceasta ?
Sa mai depun declaratii, in conditiile in care eu vreau sa termin cu tot?
Cumva intra in dizolvare si impozitul meu nedeclarat se prescrie de la sine?
Multumesc pentru atentie si pentru timpul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orc sau administratie financiara ? NELA FURTUNA NELA FURTUNA Buna ziua, Cand s-a introdus forfetarul ,eu cu o societate care n-a functionat niciodata am intentionat sa depun declaratia 100 in iulie 2009 tot pe 0 insa ... (vezi toată discuția)
Societate fara activitate care a platit impozit forfetar iuliana25 iuliana25 Buna ziua! Am o firma care de la infiintare si pana azi nu a avut activitate. Fiindca am suspendat-o abia in iulie 2009 am fost nevoita sa platesc impozit ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar???????????????? anamariacelik anamariacelik o societate nu a desfasurat activitate in 2008(nu a fost suspendata la ORC),dar atat cheltuielile cat si veniturile in 2008 sunt 0.In 2009 nu a desfasurat ... (vezi toată discuția)