avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit forfetar????????????????
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit forfetar????????????????

o societate nu a desfasurat activitate in 2008(nu a fost suspendata la ORC),dar atat cheltuielile cat si veniturile in 2008 sunt 0.In 2009 nu a desfasurat activitate pana la 01.07.2009.Pentru trimestrul II a obtinut de la Finante derogatoriu la impozitul forfetar.Din 01.07.2009 incepe activitatea.Rezultatul pe cele 3 luni este negativ(multe cheltuieli cu taxe si autorizatii care nu au putut fi acoperite din activitatea unui mic magazin).Cum calculez impozitul aferent trim III 2009 ?Forfetar?#-
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:40, 2 Octombrie 2009
Cum a obtinut de la finante derogatoriu pt impozit trim II? Pe baza a ce?
a depus o cerere si a primit raspunsul administratiei.Momentan nu o am la mine sa redau exact ceea cea raspuns dar suna cam asa:se aproba derogatoriu de la impozitul forfetar cu obligatia ca la reluarea activitatii sa depuna documentele doveditoare in termen util.
Eu nu cunosc decit cazul de regim derogatoriu de la depunerea declaratiilor in caz de inactivitate temporara.
Util pt toata lumea de a cunoaste cum se poate obtine regim derogatoriu de la plata unei obligatii.
Va rog postati raspunsul de la finante pt informare cind sunteti in posesia lui.
anamariacelik a scris:

a depus o cerere si a primit raspunsul administratiei.Momentan nu o am la mine sa redau exact ceea cea raspuns dar suna cam asa:se aproba derogatoriu de la impozitul forfetar cu obligatia ca la reluarea activitatii sa depuna documentele doveditoare in termen util.


Situatie ciudata !
Daca societatea isi reia activitatea in interiorul perioadei de suspendare este necesara instiintarea Oficiului Registrului Comertului si, ulterior, Administratia Financiara in vederea incetarii regimului derogatoriu privind declaratiile si (din nefericire) a inceperii obligatiei de a plati impozitul minim/forfetar chiar daca se inregistreaza pierdere.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orc sau administratie financiara ? NELA FURTUNA NELA FURTUNA Buna ziua, Cand s-a introdus forfetarul ,eu cu o societate care n-a functionat niciodata am intentionat sa depun declaratia 100 in iulie 2009 tot pe 0 insa ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar odishor odishor De la ce data nu se mai plateste impozitul forfetar: 1).de la data la care s-a eliberat certificatul constatator de catre RC, in care se atesta mentiunea de ... (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratii NELA FURTUNA NELA FURTUNA am infiintat o soc. in dec.2008. Nu am avut activitate si pana la momentul intrarii forfetarului am depus declaratiile pe 0. In primul trim. de forfetar, ... (vezi toată discuția)