avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma fara activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma fara activitate

Buna ziua,
Sunt asociat cu inca o persoana la un SRL, infiintat in 2007. Societatea nu a avut activitate,nu am depus bilanturi la Reg. Comertului. Am depus anual o declaratie la finante ca societatea nu a desfasurat activitati. Am vrut sa o radiez si cand am mers la finante am aflat ca este de platit o suma insemnand impozitul forfetar in valoare de 3200 lei +penalizari.
Este legal sa mi se perceapa impozitul forfetar daca firma nu are activitate?
As dori sa stiu ce se intampla daca nu platesc acesti bani?Este un prag limita al penalizarilor?
Impozitul forfetar se mai aplica?
Am cautat-o pe internet si firma apare ca inactiva la anaf.
Cel mai recent răspuns: raduu , utilizator 17:35, 11 Mai 2011
1.Da trebuie sa platiti pentru perioada 01.05.2009-30.09.2010 impozit minim.
367 lei+550+550+550+550+550=3117 lei
2.Trebuia sa suspendati activitatea incepand cu data de 01.05.2009 pentru a nu fi obligat la plata impozitului minim.
3.Penalitatile nu au un prag maxim.Ele se calculeaza in functie de nr.de zile de intarziere.
4.Aveati obligatia depunerii declaratiilor daca nu ati obtinut regim derogatoriu,ceea ce nu ati fact altfel firma nu ar fi fost declarata inactiva.
5.Impozitul minim nu se mai datoreaza incapand cu 01.10.2010.
6.Fiscul va poate executa silit ,iar daca firma nu are bunuri executarea se poate indrepta asupra bunurilor asociatilor in calitate de persoane fizice.
asociatii raspund in limita patrimoniului Societatii. Deci, in cazul in care nu platiti, firma va fi lichidata, insa nu se va indrepta executarea impotriva asociatilor, decat in limita patrimoniului Societatii.
Am fost la finante si mi-au spus ca inainte de a putea plati banii respectivi tebuie sa depun ceva declaratii fiscale. Nu puteau sa calculeze penalitatile numai dupa ce le depun.
imi poate spune cineva despre ce declaratii este vorba?
Trebuie sa depuneti declaratia 100 pentru fiecare trimestru in parte.
Pot sa depun eu aceasta declaratie sau trebuie sa iau mai bine legatura cu un contabil?
Si inca o intrebare as mai avea; Daca am un imobil inchiriat si contractul de chirie este inregistrat la finante mai trebuie sa depun formularul 200?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma inactiva, in curs de lichidare, declaratii nedepuse larysamat76 larysamat76 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi privitoare la un SRL. Starea societatii: inceput de lichidare 5ian.2006, procedura inaintata de DGFP Iasi, ... (vezi toată discuția)
Insolventa unei firme fara activitate de la data infiintarii costelilie costelilie Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu o solutie pentru o rezolvare favorabila si cat mai putin costisitoare pentru mine, la urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar 200360PIM 200360PIM Am solicitat administratiei financiare un certificat fiscal si am primit raspunsul ca nu mi-l pot elibera decat daca achit impozitul forfetar ... (vezi toată discuția)