avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate carmen ala

Activitate carmen ala

Multumesc pentru raspuns!!!
In momentul in care am mers la institutia in cauza sa depunem o declaratie, ne-au intrebat cand avem de gand sa platim amenda. Oficial nu am primit nimic.
Cum adica ''inceracti sa contestati''? sa inteleg ca nu sunt sanse? Nu am semnat acel PV, nu am primit prin posta cu confirmare de primire nimic, nu s-a publicat la sediul SC.....de unde era sa stim?
Ce putem face in situatia in care o institutie de control sustine ca a incheiat un proces verbal de amenda in lipsa, in conditiile in care nu ne-a fost adus la cunostinta? Tin sa precizez ca valoarea amenzii nu e tocmai mica.... e enorma!!
Au dreptul comisarii garzii financiare si cei ai vamii sa opreasca masinile in trafic fara ajutorul politiei? Daca da, in baza caror acte normative?
Răspuns la discuția proprietari dupa testament
av.Mariana.C. a scris:

Am inteles.
Sa o luam pe rand.
Deci succesiunesa dupa frate s-a efectuat cei doi nepoti, mostenitori testamentari au cules toata mostenirea , parintii dv. au renuntat la partea lor (rezerva succesorala) din mostenirea fratelui .
Antecontractul de vanzare cumparare incheiat intre dv. si nepoti privea deci un teren tot din mostenirea lasata de fratele decedat. Nu ati platit nimic nici nu ati intrat in posesia terenului inteleg.
Acum nu vor sa incheie contractul.
Pai, ca idee generala, daca nu au trecut trei ani de la data incheierii lui puteti sa cereti in instanta pronuntarea unei hatarari care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare.Ar fi ideal sa consultati un avocat caruia sa-i preyentati situatia si toate actele.
Ati inteles perfect. Teama mea e ca din cauza ca nu s-a mentionat un avans in antecontract, sa nu aiba ei castig de cauza. Oricum, multumesc ptr interesul pe care l-ati aratat.

Parintii vand cu clauza de uzufruct casa unui frate. Acesta lasa prin testament casa la doi nepoti(copiii altor doi frati de-ai nostri, noi fiind 4 frati). Fratele decedeaza, nu este casatorit si nu are copii. Mama a murit dupa frate. Inainte de moartea ei, ambii parinti au cedat dreptul lor la mostenire celor doi nepoti din testament si in acelasi timp nepotii au incheiat cu mine un antecontract de promisiune de vanzare a unei mici suprafete din mostenire(a fost o conditie sa cedeze parintii). Dar acum, mostenitorii refuza sa incheiem contractul de vanzare cump. Ce-i de facut? Mentionez ca nu s-a mentionat un avans si nici nu s-a dat.Nu am stiut la vremea respectiva prea multe si i-am crezut de buna credinta...
Răspuns la discuția furt si tulburare posesie
Radu Alexandru a scris:

Va rog sa fiti mai explicita, deoarece din cele aratate de dvs. reiese ca acesta a lucrat toata suprafata de teren si a luat toata recolta. Era normal. Dvs nu ati sesizat la semanat, tulburare de posesie ?
Da, este vorba de comiterea unei infractiuni de tulburare de posesie. Nu este vorba de nici un furt.
Tulburarea de posesie, ca infractiune presupune:
`` Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Dacă fapta prevăzută în alin. 1 se săvârşeşte prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea semnelor de hotar, a reperelor de marcare, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Dacă fapta prevăzută în alin. 2 se săvârşeşte de două sau mai multe persoane împreună, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.``

Concluzia este ca trebuie sa consultati un avocat si sa va constituiti parte civila.
Succes!
Nu am stiut ca acesta lucreaza intreaga suprafata. Este vorba de vie, si era dreptul meu sa o lucrez sau nu.Via are productie si daca nu este lucrata(productia e mai mica, dar este). Cand am ajuns in zona, i-am gasit la cules.
Mama a murit dupa frate. Inainte de moartea ei, ambii parinti au cedat dreptul lor la mostenire celor doi si in acelasi timp nepotii au incheiat cu mine un antecontract de promisiune de vanzare a unei mici suprafete din mostenire(a fost o conditie sa cedeze parintii). Dar acum, mostenitorii refuza sa incheiem contractul de vanzare cump. Ce-i de facut? Mentionez ca nu s-a mentionat un avans si nici nu s-a dat.Nu am stiut la vremea respectiva prea multe si i-am crezut de buna credinta...
Răspuns la discuția furt si tulburare posesie
Stoica Ioana a scris:

Actiunea penala a infractiunii de furt calificat nu se pune in miscare la plangerea penala prealabila.

ce ar trebui sa inteleg din asta?