Radu Alexandru a scris:
Va rog sa fiti mai explicita, deoarece din cele aratate de dvs. reiese ca acesta a lucrat toata suprafata de teren si a luat toata recolta. Era normal. Dvs nu ati sesizat la semanat, tulburare de posesie ?
Da, este vorba de comiterea unei infractiuni de tulburare de posesie. Nu este vorba de nici un furt.
Tulburarea de posesie, ca infractiune presupune:
`` Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Dacă fapta prevăzută în alin. 1 se săvârşeşte prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea semnelor de hotar, a reperelor de marcare, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Dacă fapta prevăzută în alin. 2 se săvârşeşte de două sau mai multe persoane împreună, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.``
Concluzia este ca trebuie sa consultati un avocat si sa va constituiti parte civila.
Succes!
Nu am stiut ca acesta lucreaza intreaga suprafata. Este vorba de vie, si era dreptul meu sa o lucrez sau nu.Via are productie si daca nu este lucrata(productia e mai mica, dar este). Cand am ajuns in zona, i-am gasit la cules.