avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate ravia

Activitate ravia

Răspuns la discuția Revocarea deciziei de concediere
Multumesc pentru raspuns. Inseamna ca legea e prost facuta de permite asemenea incurcaturi...
Răspuns la discuția Revocarea deciziei de concediere
Ma iertati, dar eu nu inteleg ce se intampla in cazul in care angajatul nu vrea sa conteste concedierea, ci in perioada aceea de preaviz isi gaseste de lucru in alta parte. Daca decizia de concediere poate fi revocata de catre angajator fara sa necesite acordul angajatului, ce faci daca semnezi un contract cu alta companie cu data inceperii lucrului bazata pe preavizul primit la concediere, dar angajatorul care te-a concediat se razgandeste? Poate intr-adevar sa faca asta? Mi se pare cam ciudat. Am cautat informatii dar nu m-am priceput sa gasesc ceva concludent.

Inca ceva, sa zicem ca esti in tratative cu o firma, tu fiind deja angajat. Angajatorul actual te concediaza cu cateva zile inainte sa apuci tu sa-ti dai demisia si sa semnezi contractul cu noua firma (poate nici n-ai primit inca o oferta). Inainte sa accepti oferta ar trebui sa instiintezi viitorul angajator ca ai fost concediat intre timp? (fiindca el stie de la interviu ca tu vei lua decizia de a pleca, nu ca esti dat afara)
Multumesc pentru raspuns. Dar mi se pare foarte ciudat ca aceasta conditie sa fie pe termen nelimitat. Adica eu sunt obligata sa pastrez relatia cu banca respectiva pe toata durata angajarii? Daca era asa, de ce nu s-a trecut in contract - sau intr-un act aditional la contract? Nu cumva pentru ca este vorba de conditii initiale de lucru, care se pot modifica in timp?
In oferta respectiva mai sunt trecute de pilda beneficii care nu se aplica (de exemplu asigurare de accident sau abonament la serviciile unei firme medicale private, pe acesta din urma nu l-am vrut eu si nu mi s-a impus) sau pe care angajatorul a incetat intre timp sa le ofere (ceai, cafea). Nu prea inteleg cu functioneaza acest precontract, unele conditii sunt mai obligatorii decat altele... cu ce temei legal se decid lucrurile acestea? Mie mi s-a spus ca modalitatea de salarizare tine de politica firmei, nu mi se pare un argument valabil dar am senzatia ca se profita de faptul ca angajatii nu sunt specialisti in Codul Muncii.
Cred ca ati raspuns la mesajul initial, nu la al meu... Eu nu tin mortis sa vireze firma banii in contul de la banca pe care o prefer, chiar imi convine sa-i primesc cash fiindca am rate de platit in alte parti. De fiecare data cand retrag numerar pierd bani. Culmea este ca exista comision si pentru consultarea soldului la bancomat, ceea ce mi se pare o bataie de joc. Da, comisioanele pot fi mai mici decat cele obisnuite, dar poate tot nu-mi convin.

Intrebarea mea era pur simplu ce legi reglementeaza astfel de situatii. Si ce valoare juridica are oferta de angajare, in care se mentioneaza printre altele ca plata salariului se va face prin virament pe un card la banca x? In conditiile in care in contractul de munca nu apare mentiunea respectiva?
Buna ziua, redeschid acest subiect deoarece sunt intr-o situatie similara. Am fost practic obligata sa-mi deschid un cont nou, spunandu-mi-se ca aceasta e singura posibilitate de a fi platita atunci cand mi-am exprimat (verbal) dorinta de a mi se vira salariul intr-un cont deja existent. Am aflat mult mai tarziu ca erau cativa colegi care primeau salariul cash, dar m-am resemnat, in ideea ca e mai simplu cu card.
Mi-am dat seama de greseala si as dori totusi sa primesc si eu salariul in numerar, insa cererea pe care am facut-o a fost refuzata oficial, invocandu-se faptul ca am semnat oferta de angajare ce prevedea virarea salariului pe card. Bineinteles ca in contract nu e nici urma de asa ceva.
Deci intrebarea mea este: ce valoare legala are oferta de angajare? Pe care de altfel am semnat-o in necunostinta de cauza, de vreme ce am fost dezinformata? Recunosc ca am fost ignoranta, dar mi se pare absurd sa fiu obligata sa am relatii cu o banca pe care n-o agreez (nu am avut nici un conflict, pur si simplu nu-mi convin conditiile) pe toata durata angajarii mele, atata vreme cat in contractul meu de munca nu se precizeaza aceasta obligatie. Pot invoca niste legi anume? Nu doresc sa fac reclamatie la ITM... Va multumesc.