As dori informatii referitoare la transpunerea in practica a legii sponsorizarii 32/1994 in cazul in care o persoana fizica doreste sponsorizarea unui ONG.
In speta situatia este aceasta:
Ong-ul este o asociatie sportiva (nu fotbal) - deci este in concordanta cu art 4.1.a)
Persoana fizica este un angajat la o companie privata - deci in concordanta cu art2 si art3.
In baza art. 8 1. b. doresc ca persoana fizica sa sponsorizez cu 8% din baza impozabila ONG-ul de care aminteam mai sus.
Eu intelg prin baza impozabila=venitul brut - somaj, CAS, sanatate). Este corect?
Va rog sa imi spuneti cum se face concret acest lucru ? Merg cu concractul de sponsorizare la angajator si el face virarea sumei (cei 8% din baza impozabila), sau virez eu banii urmand sa duc contractul de sponsorizare la angajator care va proceda la deducerea celor 8% din baza impozabila?
Sa inteleg ca art.728 imi spune ca nu exista termen maxim de deschidere a succesiunii?
art 700 imi spune ca in termen de 6 luni de la deschiderea succesiuni trebuie sa accepti succesiunea , dac anu o faci iti pierzi drepturile de mosternitor.
Daca e corect interpretarea de mia sus, este posibil ca unul din ceilalti mostenitori sa deschida succesiune si eu sa nu aflu despre ea astfel incat in cele 6 luni de zile sa nu fac acceptarea de mostenire?
"Inventarierea notariala nu se va face decat cu consimtamantul persoanei in posesia careia se gasesc bunurile defunctului."
Ce se intampla daca eu deschid succesiune iar unchiul meu Z, nu permite inventarierea?
Vreau sa va aduc in atentie urmatorul caz.
Bunica mea (sa o numim X in continuare) a murit prin anul 1994.
X a avut trei copii, pe tatal meu (sa-l numim Y), pe unchiul meu Z si pe matusa T.
Y a murit in anul 1990 deci inante de X.
T a murit prin anul 2000 care are ca urmas pe TT.
X a avut atat terenuri cat si actiuni. Precizez ca atat terenurile au fost folosite (agricol) iar aciuntea tinuta la pastrare(eu nici nu stiam de ea) de catre Z.
Intrebarebarile mele este urmatoarele:
1. exista un termen maxim pana la care se poate deschide succesiune de catre mostenitorii lui X?
2. Care este cota care imi revine mie ca mostenitor a lui Y?
3. Cum se procedeaza pt. a afla care este intreaga masa succesorala?
4. Daca TT afirma ca nu il intereseaza succesiunea inseamna ca partea lui se imparte la ceilalti?
5. In cazul renuntarii lui TT care este cota mea?
6. Cum trebuie procedat pentru deschiderea succesiunii? Cu alte cuviinte conteaza cine deschide succesiunea? Costurile aferente succesiunii le suporta cel care deschide succesiunea sau cei carei-au parte la succesiune?
7. este posibil sa se faca succesiune doar pt. actiuni nu si pt. terenuri? este vreo posibilitatea sa fiu "pacalit" ca se face succesiune doar pe actiuni(la care eu sa renunt) si de fapt sa se faca pe tot?
8. cam la ce suma s-ar ridica costurile legate de succesiune?
9. eset posibil ca enfacand nici o intampinare expresa sau tacita (ma scuzati dac anu am retinut termenii exact) sa imi pierd dreturile de mostenitor?
in cazul in care mia am nelamuriri le voi adresa pe parcurs.
Va multumesc anticipat.
Vreau sa va aduc in atentie urmatorul caz.
Bunica mea (sa o numim X in continuare) a murit prin anul 1994.
X a avut trei copii, pe tatal meu (sa-l numim Y), pe unchiul meu Z si pe matusa T.
Y a murit in anul 1990 deci inante de X.
T a murit prin anul 2000 care are ca urmas pe TT.
X a avut atat terenuri cat si actiuni
Intrebarebarile mele este urmatoarele:
1. exista un termen maxim pana la care se poate deschide succesiune de catre mostenitorii lui X?
2. Daca TT afirma ca nu il intereseaza succesiunea inseamna ca partea lui se imparte la ceilalti?
3. Cum trebuie procedat pentru deschiderea succesiunii? Cu alte cuviinte conteaza cine deschide succesiunea? Costurile aferente succesiunii le suporta cel care deschide succesiunea sau cei carei-au parte la succesiune?
4. este posibil sa se faca succesiune doar pt. actiuni nu si pt. terenuri? este vreo posibilitatea sa fiu "pacalit" ca se face succesiune doar pe actiuni(la care eu sa renunt) si de fapt sa se faca pe tot?
5. cam la ce suma s-ar ridica costurile legate de succesiune?
in cazul in care mia am nelamuriri le voi adresa pe parcurs.