avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Sponsorizare ONG de catre o persoana fizica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Sponsorizare ONG de catre o persoana fizica

Buna ziua,

As dori informatii referitoare la transpunerea in practica a legii sponsorizarii 32/1994 in cazul in care o persoana fizica doreste sponsorizarea unui ONG.

In speta situatia este aceasta:
Ong-ul este o asociatie sportiva (nu fotbal) - deci este in concordanta cu art 4.1.a)
Persoana fizica este un angajat la o companie privata - deci in concordanta cu art2 si art3.

In baza art. 8 1. b. doresc ca persoana fizica sa sponsorizez cu 8% din baza impozabila ONG-ul de care aminteam mai sus.

Eu intelg prin baza impozabila=venitul brut - somaj, CAS, sanatate). Este corect?

Va rog sa imi spuneti cum se face concret acest lucru ? Merg cu concractul de sponsorizare la angajator si el face virarea sumei (cei 8% din baza impozabila), sau virez eu banii urmand sa duc contractul de sponsorizare la angajator care va proceda la deducerea celor 8% din baza impozabila?

Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 21:12, 11 Octombrie 2010
sponsorizarea in cazul in care este efectuata de o persoana fizica nu ii da dreptul acesteia la nicio deducere
Mai pe sleau : sponsorizarea este din venitul net si nu il implica in nici un fel pe angajator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociație /ong care sa sprijine sportivii Ana Corina P Ana Corina P Infiintare asociatie Buna ziua. Vă rog mult să mă ajutați cu o informație. Sora mea are 14 și este sportiva, joaca tenis de performanta. De a lungul ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare sportiv strain ETor ETor Cazul este urmatorul: Sportiv cu dubla cetatenie care are resedinta in Romania dar reprezinta o federatie straina doreste sa obtina sponsorizari din partea ... (vezi toată discuția)
Se pot sponsoriza de catre companii private si asociatiile de proprietari? Attilat Attilat Buna, Rog opinie pe aceasta speta, daca o asociatie de proprietari este considerata ca orice alta asociatie \"comuna/generala\" si daca poate fi sponsorizat. ... (vezi toată discuția)