avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Sponsorizare ONG de catre o persoana fizica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Sponsorizare ONG de catre o persoana fizica

Buna ziua,

As dori informatii referitoare la transpunerea in practica a legii sponsorizarii 32/1994 in cazul in care o persoana fizica doreste sponsorizarea unui ONG.

In speta situatia este aceasta:
Ong-ul este o asociatie sportiva (nu fotbal) - deci este in concordanta cu art 4.1.a)
Persoana fizica este un angajat la o companie privata - deci in concordanta cu art2 si art3.

In baza art. 8 1. b. doresc ca persoana fizica sa sponsorizez cu 8% din baza impozabila ONG-ul de care aminteam mai sus.

Eu intelg prin baza impozabila=venitul brut - somaj, CAS, sanatate). Este corect?

Va rog sa imi spuneti cum se face concret acest lucru ? Merg cu concractul de sponsorizare la angajator si el face virarea sumei (cei 8% din baza impozabila), sau virez eu banii urmand sa duc contractul de sponsorizare la angajator care va proceda la deducerea celor 8% din baza impozabila?

Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 21:12, 11 Octombrie 2010
sponsorizarea in cazul in care este efectuata de o persoana fizica nu ii da dreptul acesteia la nicio deducere
Mai pe sleau : sponsorizarea este din venitul net si nu il implica in nici un fel pe angajator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociație /ong care sa sprijine sportivii Ana Corina P Ana Corina P Infiintare asociatie Buna ziua. Vă rog mult să mă ajutați cu o informație. Sora mea are 14 și este sportiva, joaca tenis de performanta. De a lungul ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare sportiv strain ETor ETor Cazul este urmatorul: Sportiv cu dubla cetatenie care are resedinta in Romania dar reprezinta o federatie straina doreste sa obtina sponsorizari din partea ... (vezi toată discuția)
Asociat unic/ administrator si membru asociatie ABOGDAN1 ABOGDAN1 Buna ziua ! As dori sa infiintez o asociatie sportiva si un club de karting . As dori sa stiu , daca , ca aociat unic si administrator al unei societati , pot ... (vezi toată discuția)