As dori informatii referitoare la transpunerea in practica a legii sponsorizarii 32/1994 in cazul in care o persoana fizica doreste sponsorizarea unui ONG.
In speta situatia este aceasta:
Ong-ul este o asociatie sportiva (nu fotbal) - deci este in concordanta cu art 4.1.a)
Persoana fizica este un angajat la o companie privata - deci in concordanta cu art2 si art3.
In baza art. 8 1. b. doresc ca persoana fizica sa sponsorizez cu 8% din baza impozabila ONG-ul de care aminteam mai sus.
Eu intelg prin baza impozabila=venitul brut - somaj, CAS, sanatate). Este corect?
Va rog sa imi spuneti cum se face concret acest lucru ? Merg cu concractul de sponsorizare la angajator si el face virarea sumei (cei 8% din baza impozabila), sau virez eu banii urmand sa duc contractul de sponsorizare la angajator care va proceda la deducerea celor 8% din baza impozabila?
sponsorizarea in cazul in care este efectuata de o persoana fizica nu ii da dreptul acesteia la nicio deducere
Mai pe sleau : sponsorizarea este din venitul net si nu il implica in nici un fel pe angajator