avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Se pot sponsoriza de catre companii private si ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Se pot sponsoriza de catre companii private si Asociatiile de Proprietari?

Buna,
Rog opinie pe aceasta speta, daca o asociatie de proprietari este considerata ca orice alta asociatie "comuna/generala" si daca poate fi sponsorizat.

In legea 32/1994, art, 4.1 actualizat, beneficiar poate fi "orice persoană juridică fără scop lucrativ", si enumera cateva categorii explicit, insa nu este mentionat si asociatia de proprietari...

A avut poate caz cineva, sau intalnit aceasta speta?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Attilat , utilizator 12:00, 21 Decembrie 2016
Art. 4, legea 32/1994
"(1) Poate fi beneficiar al sponsorizării:
a) orice persoană juridică fără scop lucrativ, care desfăşoară în România sau urmează să desfăşoare o activitate în domeniile: cultural, artistic, educativ, de învăţământ, ştiinţific – cercetare fundamentală şi aplicată, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protecţiei drepturilor omului, medico-sanitar, de asistenţă şi servicii sociale, de protecţia mediului, social şi comunitar, de reprezentare a asociaţiilor profesionale, precum şi de întreţinere, restaurare, conservare şi punere în valoare a monumentelor istorice;"

Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, prevede:
Art. 4
"(1) Asociatia de proprietari are drept scop administrarea si gestionarea proprietatii comune care, pe langa drepturi, impune obligatii pentru toti proprietarii."

In consecinta, Asociatia de Proprietari nu intruneste conditiile prevazute de legea sponsorizarilor, pentru a avea un venit de acet fel.
Numai asociatiile infiintate pe oug 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile.
Multumesc pt. info, din cate m-am documentat, virarea celor 2% din impozitul pe venit este totusi posibil, asa-i?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi sponsorizate manastirile? ENGFULL ENGFULL manastirile se incadreaza in art 4 din legea 32/1994 ? sunt persoane juridice fara scop lucrativ? (vezi toată discuția)
Sponsorizare din partea unui sindicat catre un ong lorella lorella Un sindicat al anagajatilor dintr- un SA ( infiintat pe L 62/ 2011) poate sa acorde sponsorizare unui ONG? Este legal? Multumesc. (vezi toată discuția)
Sponsorizare persoana fizica Alessandra Alessandra Buna ziua, in urma cu ceva timp am fondat o echipa de handbal amatori si as dori sa stiu daca exista vreo posibilitate sa primesc sponsorizare pentru echipa ( ... (vezi toată discuția)