avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Activitate mariana83

Activitate mariana83

Răspuns la discuția promisiune acte pe casa
In cazul meu prin contract vanzare cumparare se presupune ca voi cumpara casa sau ca voi da ceva bani in avans ca sa fiu sigura ca nu se vor razgandi ? (pentru ca ati spus ca sa platesc contravaloarea casei ).Nu inteleg atunci diferenta intre a cumpara o casa straina si aceasta casa daca se presupune ca cumpar si nu ca primesc ca donatie. O alta nelamurire este asupra partajului de ascendent (o donaţie-partaj conjunctivă): ce este mai sigur o donatie sau partajul conjunctiv si ce acte presupun fiecare ?Imi cer scuze pentru insistenta dar nu am studii de drept si vreau sa evit situatii neplacute pe viitor.
Buna ziua,

fratele meu face un credit ipotecar (prima casa) la care eu pe contract voi fi coplatitor. pt. a accepta sa fiu coplatitor, intr-un final (dupa multe certuri si stres acumulat) parintii mi-au promis verbal ca vor trece casa lor pe numele meu.

Ce ma sfatuiti sa fac sa ma asigur ca se vor tine de cuvant? si ca fratele nu va avea alte pretentii in viitor.


adaug ca parintii, pt. acest credit, i-au dat fratelui o suma de bani pentru avans.

multumesc.
Buna seara,
As dori sa va cer sfatul in legatura cu un credit ipotecar. Asadar, fratele meu face un credit ipotecar (prima casa) la care eu voi fi girant.

Intrebarea mea este, ce ma sfatuiti sa fac (acte aditionale) inainte sa semnez contractul, pt. a ma proteja in cazul in care ar aparea probleme cu plata ratelor, probleme cu banca si in final problemele care implica girantul.

multumesc.