Da, intr-adevar poate fi o mica problema cu aceste grile cu diferente de opinii. Anul trecut, la examenul INM, o grila a fost schimbata dupa contestatie, in sensul ca orice ai fi raspuns, ti se puncta raspuns corect. Va dati seama ce-a fost in capul individului care a compus intrebarea aceea, cu acele variante de raspuns?
Nu cred ca va fi cazul acum sa bage grile de genul asta, au facut si-asa destule in ultima vreme. Asta ne-ar mai trebui. Spor la citit, daca nu... ne vedem in septembrie :))) Idila de septembrie :)))))))))))
offtopic: intrebare -> Stiti cumva daca este posibila o cesiune de creanta cu titlu gratuit, fara a fi autentificata la notar? Am auzit ca este posibil, inclusiv ICCJ dand o solutie in sensul asta, dar nu am certitudinea si nu stiu in ce speta a fost.
Tocmai am avut placerea sa discut cu un membru al Curtii Constitutionale. Examenul se va da, Curtea nu va face nimic in sensul de a-l opri.
Examenul va ramane, asadar, valabil. Nu va mai ganditi la acest aspect, de acum inainte ganditi-va ce mai invatati, cum vor fi grilele, etc.
Spor la treaba
Aberatia asta cu Brasovul si copii de avocati privilegiati de unde ati mai scos-o? Care lenes / lenesa care nu ia examenul tot are impresia ca e defavorizat / a ? Cum sa intre doar copii de avocati la Brasov? Povesti de-astea tot auzim...
Daca nu te-a dus capul sau rabdarea sa inveti cum trebuie sau nu ai avut tupeul sa iei handsfree in ureche, cum s-a tot practicat in ultima vreme (mai ales in septembrie anul trecut), nu mai iti coase scenarii cu avocatii care-si baga progeniturile la inaintare, pentru ca risti sa ajungi intr-o lume fantastica in care sa-ti inchipui ca lipsa ta de vointa la invatat nu exista de fapt.
Pune mana si invata ! Invata ! Invata! Nu mai sta pe forum.
Eu am 75% sanse sa pic examenul de acum, din februarie, pentru ca nu stiu decat aprox jumatate de materie. Daca il iau, este mare minune. Ca fapt divers, sunt fiu de avocat.
Oricum este plin de smiorcaiti sau de avocati prost pregatiti in barourile din toata tara, chiar nu este nevoie si de indivizi care au impresia ca toate esecurile lor se datoreaza unor conspiratii. Hai sa nu ne mai smiorcaim pe forumuri si s-o zicem pe aia dreapta: unii dintre noi mai avem mult de invatat pana sa tratam cu lejeritate un examen pe bune.
La notari este reala situatia cu promovarea copiilor. La avocati si la magistrati, NU. La avocati este reala doar din perspectiva ca unul cu parinti sau cunostiinte o sa gaseasca mai usor un loc bun de munca la un cabinet mai bun.
Sunt convins ca nu vor fi. Dupa parerea ta, cum or sa fie?
UNBR zice: Hai sa mergem la tupeu, poate avem timp sa dam examenul si nu se publica decizia. Avem prea multi fraieri inscrisi ca sa mai amanam examenul. Ma intreb eu... si daca se publica decizia aia buclucasa?
Daca se publica decizia pana in examen, sau... ca sa fie si mai amuzant... in timpul examenului, atunci este clar: noi suntem prostii, ei smenarii de la coltul strazii (Intercontinental) care au mers la tupeu.
Credeam ca atitudinea "las-o ba ca merge asa" se gaseste numai in tramvaiul 32 dupa ora 8 seara, nu prin UNBR. Astia nu sunt oameni de caracter. Si partea cealalalta, Curtea Constitutionala, cu publicarea asta amanata... o pot compara cu un fotbalist care joaca bine pe teren dar cand iese de pe teren trage la masea (in cazul unora dintre domnii in robe rosii, doar comparatia cu fotbalistul este imaginatie, cealalata parte fiind reala de multi multi ani).
Pana una alta... turati motoarele. Poate avem bafta de un examen usor dupa toata tevatura asta. Dati-mi voie sa sper: grila cu 3 variante de raspuns dintre care doar una singura corecta! Asa sa fie! =D>
Ah, da, ai dreptate. N-au publicat-o inca. Ce sa ne facem, sfarsit de saptamana, nu s-au mai grabit onorabilii in robe rosii. Nu cred ca se pune totusi problema ca Decizia sa nu fie publicata pana la data examinarii. Aproximez ca jumatatea saptamanii viitoare ne va aduce si publicarea.
Astept cu mare interes aceasta conferinta de la Intercontinental (frumos hotelul, 830 RON / candidat inseamna totusi ceva). Imi voi lua popcorn si suc, am impresia ca vom vedea un film de zile mari, un nou clasic.
Pentru sustinatorii ideii ca Decizia Curtii Constitutionale se aplica dupa 45 zile, la data publicarii acesteia in Monitorul Oficial ---> NU ESTE ADEVARAT ! .
Pe perioada urmatoare declararii neconstitutionalitatii unei legi si pana la publicarea in Monitorul Oficial, legea sau prevederile neconstitutionale SUNT SUSPENDATE DE DREPT ! Cititi articolul 147 din Constitutie, alineatul 1. Nu exista loc de interpretare. Normal ca legiuitorul a prevazut astfel de situatii si nu a lasat o "portita" atat de mare pentru ca o institutie sau persoana sa profite inca 45 zile de efectele unei legi neconstitutionale.
Curtea Constitutionala este "Arnold" :)). Cand zice ceva, asa ramane din momentul cand a zis-o. Ce-i drept, in acest termen de 45 zile, Guvernul are timp sa isi corecteze eroarea, sa puna in ordine ce este neconstitutional. Daca nu o face pana la publicare, totul se stinge. Ori, in cazul de fata, Guvernul nu prea are cum sa faca acest lucru in timp util.
Printre articolele modificate la greu de OUG 159 / 2008 (neconstitutionala) se regaseste si art 16 din Statutul profesiei de avocat. Ce ne intereseaza cel mai mult este ca OUG nr 159 / 2008 a modificat din acest articol si alineatul 1, cel care prevede expres examenul la nivel national. Prin urmare, sansele de a mai da examenul acum la Sibiu sunt infime.
Nu vreau sa devin paranoic, dar am destule nopti nedormite la activ pentru examenul asta, asadar am o scuza. Intr-o oarecare masura, avem in fata si polita pe care anumite persoane cu stiinta de carte, deranjate de faptul ca li se impune si lor un examen daca doresc sa intre in profesia de avocat, desi au vechime in alta profesie juridica, o platesc unui UNBR condus de neatenti, de jokeri cu titluri de doctor in drept. UNBR isi meria soarta acum. Nu cred ca in lumea asta exista vreo republica bananiera unde un barou sa functioneze aproximativ doi ani pe un statut neconstitutional. Asteptam conferinta.
A facut o facultate de drept + licenta in Germania? Din cate stiu eu, sper sa nu ma insel, nu prea are ce sa faca cu ea aici, daca ar fi vorba de o angajare la stat. Daca s-ar angaja in departamentul Legal al unei firme s-ar putea sa-i mearga, depinde de angajator. Oricum, nu cred ca il ajuta prea mult in Romania, fiind vorba de o specializare in drept german. Oricum, nu stiu de ce ar vrea sa stea in Romania, o licenta in drept obtinuta in Germania ii confera marele avantaj de a fi jurist acolo! Si acolo nu-s asa multi ca aici...
Sper sa nu gresesc, eu stiu ca nu are ce sa faca cu respectiva diploma aici.
Salut.
Stie cineva daca s-a stabilit data examenului si nr de locuri pentru a deveni notar stagiar Bucuresti? Site-urile lor sunt atat de ambigue si "closed for the large public" incat mi-a fost aproape imposibil sa gasesc ceva. As fi intrebat notarul unde ar trebui sa fac practica, dar ma lamuresc unde se va intampla asta (sau daca se va intampla anul asta) abia peste 1-2 saptamani. Stim cu totii cat de greu este sa gasesti. Pana atunci, daca stiti voi ceva, pls help. Multumesc