avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... diploma de licenta
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

diploma de licenta

Buna ziua,

Un salariat al institutiei unde lucrez si/a dat diploma de licenta in afara tarii, cred ca in Germania. Diploma data este recunoscuta de autoritatile române? Poate fi trecut acel salariat pe functie de consilier cu studii superioare.
Ce poate sa faca in cazul in care nu este recunoscuta?
Cu mutumiri
A facut o facultate de drept + licenta in Germania? Din cate stiu eu, sper sa nu ma insel, nu prea are ce sa faca cu ea aici, daca ar fi vorba de o angajare la stat. Daca s-ar angaja in departamentul Legal al unei firme s-ar putea sa-i mearga, depinde de angajator. Oricum, nu cred ca il ajuta prea mult in Romania, fiind vorba de o specializare in drept german. Oricum, nu stiu de ce ar vrea sa stea in Romania, o licenta in drept obtinuta in Germania ii confera marele avantaj de a fi jurist acolo! Si acolo nu-s asa multi ca aici...

Sper sa nu gresesc, eu stiu ca nu are ce sa faca cu respectiva diploma aici.
Trebuie sa se adreseze Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor pentru a-i fi recunoscuta acea diploma in tara.
Daca este echivalata de statul roman poate fi angajat aici in baza acelei diplome.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultate facuta in strainatate ContSters201418 ContSters201418 Sunt recunoscute in Romania studiile facute in Spania in cadrul unei universitati?Daca DA care sunt conditiile de convalidare sau de recunoastere?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Diploma de licenta in drept din italia e recunoscuta in romania? marianalaura marianalaura Buna . As vrea sa stiu daca diploma de drept din italia e recunoscuta in Romania .E nevoie de alti 5 ani de facultate sau doar de niste examene despre legile ... (vezi toată discuția)
Absolvent de drept in franta, poate profesa in romania? Silvia  Aldea Silvia Aldea Un absolvent (cetatean roman) al Universitatii de Drept din Lyon Franta (Jean Moulin) poate profesa in Romania in baza diplomei de licenta eliberata de cei din ... (vezi toată discuția)