Acum 2 saptamani fata mea (14 ani) a vrut sa-si faca ceva de mancare pe aragaz si a uitat o tigaie pe focul aprins. A rezultat un incendiu de proportii mici, soldat numai cu pagube materiale si numai in apartamentul meu. Am deschis dosar de daune la societatea la care aveam asigurare dar acesta a fost respins pe motivul ''Excluderi din Conditiile de asigurare", concret "Asiguratorul este exonerat daca Asiguratul se face vinovat de: intentie sau imprudenta in producerea riscului/evenimentului si/sau agravarea urmarilor acestuia" coroborat cu "Prin Asiguratul (persoana fizica) se va intelege, dupa caz, si urmatoarele persoane: sotul (sotia), copii asiguratului".
Intrebarea este: a fost imprudenta sau a fost neglijenta (conform termenilor juridici)? Pot sa mai fac ceva pentru recuperarea daunelor?
Am cumparat un apartament, iar fostul proprietar intarzie plecarea invocand diverse motive (data plecarii a fost stabilita in contractul de vanzare/cumparare). Care sunt caile legale de evacuare a acestuia?