avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Activitate marius_sorin

Activitate marius_sorin

Discuție Card de credit
Buna ziua
In urma cu 1 an, mama si-a facut un card de credit la... (nu stiu daca este voie sa spun numele creditorului), pentru achizitionarea de bunuri in valoare de, aproximativ, 2700 RON. In urma cu o luna si jumatate mama a decedat. As dori sa stiu daca eu sunt obligat de lege sa platesc acel credit. Mentionez ca nu am semnat nimic pentru acel credit, iar creditul este fara garantii, fiind un credit luat pe baza buletinului si a talonului de pensie.

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția recalculare pensie
Din cei 58 de ani si 11 luni i s-au scazut 4 ani si 6 luni de grupa, deci varsta la care ar fi trebuit sa iasa la pensie este de 54 de ani si 5 luni. Din nestiinta si neglijenta, mama a depus cererea de pensionare la limita de varsta pe data de 12.06.2009. In urma deciziei pe care a primit-o pensia i-a fost marita cu 100 RON. Ma intereseaza daca pe perioada de timp de cand trebuia sa depuna cererea de pensionare pana cand a depus-o, beneficiaza de recalculare si daca i se pot da banii din urma.
Buna ziua,

Pe data de 12.06.2009 mama mea a depus cererea de iesire la pensie la limita de varsta, iar decizia de pensionare a primit-o la data de 1.07.2009. Inainte de a depune aceasta cerere a fost pensionata pe caz de boala timp de 17 ani. Are 18 ani lucrati in grupa a doua de munca, iar in momentul acesta are varsta de 57 de ani si 9 luni. As dori sa aflu de la un specialist, la ce varsta trebuia sa iasa la pensie la limita de varsta pana la data depunerii cererii, si daca aceasta varsta este mai mica decat varsta pe care a avut-o la data depunerii cererii de pensionare (12.06.2009), poate beneficia de recalculare?
Va rog mult de tot cine ma poate ajuta. Va multumesc anticipat.