avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Activitate goldus

Activitate goldus

Caut "legea minelor din 1937" cat si alte decrete regale, legi, din perioada 1873-1937, constat ca deciziile luate in instante fac mereu referiri la legislatia veche.Nu cunosc directiile de cautare.
Răspuns la discuția Precizare la Notificare
ati inteles ca doresc sa inbunatatesc strategia primsubiectului legat de concesiuni.si inca o data sinteti de mare ajutor., imi dati curaj ca este posibil.
Răspuns la discuția Precizare la Notificare
ok.foarte mutumesc, dar am teama de autoritati care doresc totul foarte clar precizat, domnia lor am constata ca nu produc aprecieri ci doar mari intarzieri in solutionare,As fi mai linistit dac as stii ca am dreptul sa completez cu ..sa zicem precizare la notificare, oare aceasta ar trebui depusa direct admiistratiei locale indreptatita cu solutionarea sau din nou prin executor, in fapt ma refer la acela bun, doresc doar cresterea procentuala.
Ultimul amendament la legea 10/2001, a fost in anul 2005, an in care sa stipulat ca mostenitorii care nu au depus in timp util notificari privind retrocedari sau despagubiri pierd accest drept, care se transfera celor cu notificarea depusa la timp.
Evident ca la notificarea initiala trebuie depusa ,sa zicem completare la notificare sau precizare la notificare initiala pentru a solicita drepturile celorlalti, iesiti din termen.
Accest lucru nu sa putut solicita initial in 2001 intrucat legea nu prevedea acest lucru, acum, pana la ce data se poate completa notificarea depusa initial, in timp util, pentru a solicita si partile celorlalti, pen ca legea modificata(amendata) in 2005 nu prevede un termen limita pentru completari.
Am prezentat in esenta si concentrat problematica subiectului,va multumesc deocamdata per consiliere si rabdare. Am retinut adresa dvs de user.
Am avut vorbire cu anrp..m-au sfatuit sa recurg la instanta "concesiunile "nu fac obiectul legii 10/2001 mi sa spus.
Greu de inteles, legea 10/2001 prevede ca intreprinderile miniere presupun ca si asociatiile prin similitudine se despagubesc.Ori averea unei intreprinderi miniere era in principal constituita din zacamantul concesionat si nu din lopeti si tarnacoape.
Si atunci ca si acum subsolul era in proprietatea statului care acorda in urma concesiunii drept de exploatare.
Nush cum sa fac legatura intre intreprinderi miniere(stipulat in l. 10/2001) si zacamantul concesionat atunci.care nu figureaza ca despagubire in legea amintita.
Santeti super,... stiam de actele de succesiune a defunctei mele bunici, si de nenumaratele titluri de proprietate
privind dreptul de exploatare aur/argint pentru zona rosia montana si bucium.
In timp util acum 8 ani am produs notificari pe legea 10/2001 catre terti , dosarul sa plimbat de la unul la altul, primarii, prefectura, mininvest deva, ministerul industriilor si drac mai stie pe unde l-au mai ascuns.Nu am primit raspunsuri decat ca ...urmeaza sa solutioneze a terza unitate...adec acum doresc o actiune in instanta...temeinic introdusa...va rog sa ma intelegeti..
Da inca o data ff multumesc, conccesiunea a fost acordata pe 50 de ani,dac nu se pune intreruperea de 51 de ani inca ma incadrez
multumesc, este posibila compararea de titluri de conccesiune in instanta cum se agreeaza pentru imobile revendicate??
Concesionarea perimetrelor aurifere care dadeau dreptul la exploatare si extractie zacamant aur/argint,a fost intrerupta prin Decretul de Nationalizare din 1947-1948.
Dreptul de concesiune a fost optinut de persoane fizice care sau constituit in "Asociatii Miniere"
Pe o perioada de "N" ani statul roman a continuat flotatiile extragand minereu de aur/argint. din perimetrele concesionate.
In prezent peste exact acceleasi perimetre cu concesiunea intrerupta statul roman a acordat o noua concesiune sectorului privat,Adica dubla concesiune.
Care ar fi caile de atac pentru recuperarea integrala a prejudiciului adus???