avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precizare la Notificare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precizare la Notificare

Ultimul amendament la legea 10/2001, a fost in anul 2005, an in care sa stipulat ca mostenitorii care nu au depus in timp util notificari privind retrocedari sau despagubiri pierd accest drept, care se transfera celor cu notificarea depusa la timp.
Evident ca la notificarea initiala trebuie depusa ,sa zicem completare la notificare sau precizare la notificare initiala pentru a solicita drepturile celorlalti, iesiti din termen.
Accest lucru nu sa putut solicita initial in 2001 intrucat legea nu prevedea acest lucru, acum, pana la ce data se poate completa notificarea depusa initial, in timp util, pentru a solicita si partile celorlalti, pen ca legea modificata(amendata) in 2005 nu prevede un termen limita pentru completari.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 14:21, 9 August 2009
Nu cred ca e necesar sa se depuna o precizare la notificare in acest sens.
Notificarea initiala nu a fost facuta pentru o cota parte din imobil, ci pentru imobil in totalitatea sa. Prin urmare autoritatea abilitata va avea in vedere acest fapt (ca unii mostenitori nu au depus notificare) la momentul solutionarii notificarii mostenitorilor care au depus notificare in termen legal.
Mai mult, legea nu da dreptul (si nici nu dadea dreptul, inainte de modificarea sa) ca autoritatea sa faca o impartire a drepturilor intre mostenitori. legea spune ca drepturile mostenitorilor se vor determina ulterior solutionarii notificarii si emiterii deciziei / dispozitiei, pe calea dreptului comun, deci conform codului civil.
ok.foarte mutumesc, dar am teama de autoritati care doresc totul foarte clar precizat, domnia lor am constata ca nu produc aprecieri ci doar mari intarzieri in solutionare,As fi mai linistit dac as stii ca am dreptul sa completez cu ..sa zicem precizare la notificare, oare aceasta ar trebui depusa direct admiistratiei locale indreptatita cu solutionarea sau din nou prin executor, in fapt ma refer la acela bun, doresc doar cresterea procentuala.
Nu vi se accepta o astfel de precizare la notificare sau completare , indiferent ca faceti acest lucru prin executorul judecatoresc!
Exista posibilitatea sa solicitati in instanta obligatia de a face concomitent cu un alt capat de cerere reprezentand completarea notificarii! Va arat hotarari ale instantei in acest sens ...se accepta o completare dar numai in instanta! Hotararea definitiva si irevocabila o depuneti in original la dosarul de legea 10/2001.B-)
SUCCES!
Ultima modificare: Duminică, 9 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
ati inteles ca doresc sa inbunatatesc strategia primsubiectului legat de concesiuni.si inca o data sinteti de mare ajutor., imi dati curaj ca este posibil.
Nu va dau curaj, ci va spun care este adevarul! Si adevarul este ca instanta incuviinteaza orice completare si adaugire la notificarea initiala facuta in termen fiindca sunt posibile erori sau este posibil ca , la momentul cand s-a facut notiificarea , sa nu se fi cunoscut toate detaliile "ecuatiei"!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptare tacita a succesiunii Aaron Aaron Ce se intelege prin acceptare tacita? Daca intre toti mostenitorii este intelegere necontestata ca toti au dreptul la succesiune, dar numai unul a facut ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 -partaj succesoral Nik Nik Am o nelamurire in urmatoarea speta: S-a depus notificarea, in termenul prevazut de L.10, de catre unul din mostenitori. Alti doi mostenitori ai aceluiasi ... (vezi toată discuția)
Termen legea 10 playerone2006 playerone2006 buna ziua , 1.as dori sa stiu daca legea 10 privind retrocedarea terenurilor preluate abuziv inainte de 1989 mai este in vigoare ; 2. caz: familia mea a ... (vezi toată discuția)