Am o nelamurire in urmatoarea speta: S-a depus notificarea, in termenul prevazut de L.10, de catre unul din mostenitori. Alti doi mostenitori ai aceluiasi autor n-au depus notificarea in termen, pentru ca nu stiau ca imobilul respectiv apartinuse autorului lor. Art.4 al.4 din L.10(modif. prin L.247/2005) spune:"de cotele mostenitorilor care nu au urmat procedura prevaz. la cap.III (notif.in termen)profita ceilalti mostenitori ai persoanei indreptatite care au depus in termen cerere de restituire". Intrebarea este :
-Dupa solutionarea cererii depuse in termen legal de catre un mostenitor , ceilalti 2 most. pot solicita includerea in masa partajabila a imobilului (sau chivlent ) redobandit sau obtinut de primul ?
-Daca nu pot, care ar fi solutia pentru valorificarea dreptului de mostenitor cu privire la acest imobil ?
da au drepturi egale.
de asemenea notificarea poate fi depusa pana la 30.11.2005 deoarce cred ca prima notificare nu a fost solutionata si pot cere acordarea in cotele cuvenite pentru imobilul notificat.
Ar fi bine. Din ce am inteles din L.10, de efectele notificarii beneficiaza numai titularul ei. De ce 30.11.2005? Notificarea poate fi completata cu alte imobile, pana la aceasta data? Eu am inteles ca poate fi completata doar cu acte doveditoare a cererii care privesc imobilul indicat deja in notificare, pana la solutionare. S-ar putea sa gresesc. Iti multumesc pentru raspuns si-ti multumesc anticipat daca ma lamuresti cu termenul de 30.11.2005
Legea 10/2001 & 247/2005
rao
In 2001 am facut notificare pentru retrocedarea unui imobil mostenit impreuna cu o alta persoana. Aceasta persoana nu a depus notificare in termenul legal.
Am ... (vezi toată discuția)