avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 10/2001 -partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 10/2001 -partaj succesoral

Am o nelamurire in urmatoarea speta: S-a depus notificarea, in termenul prevazut de L.10, de catre unul din mostenitori. Alti doi mostenitori ai aceluiasi autor n-au depus notificarea in termen, pentru ca nu stiau ca imobilul respectiv apartinuse autorului lor. Art.4 al.4 din L.10(modif. prin L.247/2005) spune:"de cotele mostenitorilor care nu au urmat procedura prevaz. la cap.III (notif.in termen)profita ceilalti mostenitori ai persoanei indreptatite care au depus in termen cerere de restituire". Intrebarea este :
-Dupa solutionarea cererii depuse in termen legal de catre un mostenitor , ceilalti 2 most. pot solicita includerea in masa partajabila a imobilului (sau chivlent ) redobandit sau obtinut de primul ?
-Daca nu pot, care ar fi solutia pentru valorificarea dreptului de mostenitor cu privire la acest imobil ?

Alte discuții în legătură

Legea 10/2001 -partaj succesoral Nik Nik Am o nelamurire in urmatoarea speta: S-a depus notificarea, in termenul prevazut de L.10, de catre unul din mostenitori. Alti doi mostenitori ai aceluiasi ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral e_crina e_crina Buna ziua, Am o intrebare privitor la un imobil care a apartinut bunicului mamei mele. In baza Legii 10/2001 s-a depus si s-a retrocedat imobilul in ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 & 247/2005 rao rao In 2001 am facut notificare pentru retrocedarea unui imobil mostenit impreuna cu o alta persoana. Aceasta persoana nu a depus notificare in termenul legal. Am ... (vezi toată discuția)