avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Activitate dointza

Activitate dointza

Buna seara , am primit decizia de recalculare a pensiei care e diferită deoarece prima decizie pensie comunitara limita de vârstă în dec 2023 și acum o pensie simpla 34 ani și 11 luni vechime din care în Italia 1 an și 4 luni , nu s-au calculat puncte asimilate și a fost creșterea a doar de 58 lei. Menționez că am avut 10 ani , 8 luni de grupa 1 și 3 ani 4 luni grupa 2
Ce mă sfătuiți să fac ??
Buna , in seara asta la ora 20 au parcat în fața porții niste indivizi cu muzica la maxim am rugat să închidă și au început să înjure , am aruncat cu apa peste ei și când m-au văzut că deja sunam la poliție mi-au spart geamurile
Au venit de la poliție și am dat declarații nu am primit un exemplar ,,ce pot face in continuare ?
Ce sfaturi îmi dați ? Mulțumesc
Și dacă fac sesizare ce se întâmplă?

Cornel Vasile a scris:

Puteti sesiza ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Ce pot face daca constat că nu am contractul de munca deși am lucrat până acum??
Am lucrat contract determinat la 30.09.2023 a expirat eu am venit la muncă zi de zi și la 1 .04.2024 m-au pus sa îmi dau demisia , atunci am cerut copia contractului care nu l-am semnat, nici până azi nu am primit pentru că eu nu am semnat .
Ce pot face??
Mulțumesc dar cred că voi renunța in termen și să depun alta cerere după 3 Ian deoarece consider că nu sunt toate sporurile calculate

Cornel Vasile a scris:

Casa de Pensii le va trimite o informare care va cuprinde numele şi prenumele persoanei, tipul deciziei de pensionare, precum şi data emiterii acesteia.

Dv va trebui sa le depuneti fotocopia deciziei de pensionare sau sa le comunicati data cand ati primit-o.

Mulțumesc dar cred că voi renunța in termen și să depun alta cerere după 3 Ian deoarece consider că nu sunt toate sporurile calculate

Cornel Vasile a scris:

Casa de Pensii le va trimite o informare care va cuprinde numele şi prenumele persoanei, tipul deciziei de pensionare, precum şi data emiterii acesteia.

Dv va trebui sa le depuneti fotocopia deciziei de pensionare sau sa le comunicati data cand ati primit-o.

Trebuie să anunț eu sau deja au făcut cei de la casa de pensii

Cornel Vasile a scris:

Ar trebui sa postati toate datele de la inceput .. Astfel, c.i.m. va inceta la data comunicarii deciziei de pensionare, in cazul dvs.

Trebuie să anunț eu sau deja au făcut cei de la casa de pensii

Cornel Vasile a scris:

Ar trebui sa postati toate datele de la inceput .. Astfel, c.i.m. va inceta la data comunicarii deciziei de pensionare, in cazul dvs.

Mulțumesc, este decizie limita de vârstă cu reducere deoarece am grupa 1 și 2 în toată perioada de muncă și nu știam dacă mă incadrez.
Din această cauză nu știam cum se procedeaza
Buna , am primit de decizia de pensie limita de vârstă trebuie să anunț firma unde lucrez încă sau sunt deja anunțați de casa de pensii??