avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters99036

Activitate ContSters99036

Nu exista aici, pe forum, vreun avocat din Arad care sa stie lucrurile astea sa poata fi contactat?
Plecand de la acesta articol "Art. 49. - (1) Asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări ..." si de la experienta de la tribunal sustin, totusi, ca daca nu este stipulat in statut sau vreo hotarare a A.G. nu poti solicita penalitatile de max. 0,2%, asta daca vrei sa castigi intr-un eventual proces cu restantierii. In statutele noi este prevazut si acel procent care se aproba de catre judecator chiar si in acest cuantum maxim de 0,2% dar in statutele mai vechi nu era neaparat introdus. Perioada de 90 de zile este prevazuta prin lege si nu poate fi diminuata de asociatie.
In alta ordine de idei, penalitatile de la furnizori se pot aplica restantierilor fara o hotarare privind incasarea penalitatilor. A nu se amesteca cu acel 0,2%. Deci, se pot aplica daca este in statut sau in vreo hotarare a A.G. si acel 0,2% (care se poate folosi pentru reparati) si penalitatile de la furnizor ptr plata penalitatilor din factura :)

123321123 a scris:

pina acum cum ati platit?
exista o hotarire a adunarii generale in acest sens?
daca nu sa hotarit nimic sint pierderi si se platesc pe cota-parte(suprafata)


conform legii ... (?)
Imi cer scuze daca gresesc dar dupa cate stiu eu diferentele (sau pierderile) se platesc in functie de consum (nu ca ar fi corest ca cei care comsuma mai mult sa si platasca mai mult dar ...)
Si nu se pot solicita penalitati daca nu este stipulat in Statutul asociatiei.
Răspuns la discuția chiriasii
Asociatia nu poate sa-i faca nimic chiriasului ptr ca in cele din urma proprietarul raspunde de toate, dar, daca exista un contract de inchiriere cu drepturi si obligatii, proprietarul se intoarce impotriva chiriasului (daca il mai gaseste :) ).
In alta ordine de idei, daca vinzi o firma cu datorii la x furnizori sau la stat sau la ce o fi te poti trezi cu tot atatea plangeri penale si iti vei petrece timpul intre declaratii la politie si procese la tribunal :((
"Daca ai datorii la banca si banca e gata sa te execute , poti sa-ti bagi casa ca si capital social la o firma care emite actiuni la purtător , si conform normelor legale , actiunea la purtator este in proprietatea celui care o detine la momentul respectiv, adica a celui care o are in mana sau in buzunar."

Si daca locuinta este ipotecata pentru un credit la banca mai e valabila chestia asta?
Multumesc. Nu este vreo varianta sa fie anulate din moment ce nu mai e acelasi administrator, deci fostul admin nu mai are nici drepturi nici obligatii ?
Ce se intampla cu Bilete la Ordin avalizate in numepersonal de cel care vinde firma dupa ce aceasta e vanduta?
Ce se intampla cu biletele la ordin avalizate in nume personal dupa schimbarea administratorului firmei?