Imi cer scuze pentru insistenţe. In speta descrisa eu am un martor care nu imi este ruda, iar fostul sot are ca martori pe fostul meu cumnat si pe mama mea.Acum el doreste sa fie audiat doar un singur martor desi el a propus doi. Eu pot cere instantei sa fie audiat si celalat martor propus de el? Precizez ca instanta a cerut cate un singur martor pentru fiecare parte.
Instanta a cerut proba cu un singur martor. Eu am ales ca martor o persoana care nu are nici un grad de rudenie cu noi, insa fostul sot a depus lista cu doi martori,unul din ei fiind chiar mama mea. Intre timp s-a razgandit si nu mai doreste audierea mamei mele desi chiar el o citase. Celalalt martor este fostul meu cumnat.
Buna ziua. Am nevoie de o lamurire. Fostul meu sot a depus cerere pentru stabilire program vizita minor pentru fiul nostru in varsta de 6 ani.
S-a dispus proba cu un martor,eu am depus lista cu un singur nume, insa el a depus lista cu 2 martori,unul din ei fiind chiar mama mea care creste copilul in timpul programului meu de servici. Acum nu mai doreste audierea mamei mele ca martor.
Intrebarea mea este: Am o parghie legala sa solicit si audierea mamei mele, chiar daca e citata de catre el ca martor?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua. Va rog mult sa mă lamuriti intr-o problema. Mama mea a trait in concubinaj timp de 23 de ani cu un barbat care nu era divortat de prima sotie. Din prima casatorie domnul a avut o fiica care a decedat la 17 ani. Casa in care a locuit mama mea a fost cumparata de domnul cu prima sotie, fiind o casa batraneasca, insa impreuna cu mama mea a refacut-o si reconstruit-o acum aratand ca un imobil recent construit. Dupa decesul primei sotii, acum 6 ani, mama mea s-a casatorit cu acest domn. Domnul nu a dezbatut succesiunea dupa prima sotie, ea nemaiavand nici un fel de rude. Domnul nu mai are alti copii, insa are atat fratii cat si nepotii dupa una din surori, in viata. Inteleg ca mama mea va veni la succesiune cu fraţii, surorile, eventual nepotii domnului. Intrebarea mea este : In cazul unei succesiuni in instanta, ce ii va reveni mamei mele si daca ne ajuta cu ceva faptul ca extista martori care pot depune marturie ca imobilul a fost reconstruit impreuna cu mama mea, iar fratii domnului nu il vizitau si nu au tinut deloc legatura cu el.
Va multumesc.