avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala-stabilire program vizita minor.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala-stabilire program vizita minor.

Buna ziua. Am nevoie de o lamurire. Fostul meu sot a depus cerere pentru stabilire program vizita minor pentru fiul nostru in varsta de 6 ani.
S-a dispus proba cu un martor,eu am depus lista cu un singur nume, insa el a depus lista cu 2 martori,unul din ei fiind chiar mama mea care creste copilul in timpul programului meu de servici. Acum nu mai doreste audierea mamei mele ca martor.
Intrebarea mea este: Am o parghie legala sa solicit si audierea mamei mele, chiar daca e citata de catre el ca martor?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
Miha75, utilizator
Cel mai recent răspuns: Miha75 , utilizator 13:56, 16 Octombrie 2009
Audierea mamei dvs, fiind ruda apropiata, se poate face doar daca sunteti de acord ( in situatia in care fostul sot a cerut sa fie audiata ). Mi se pare oricum ciudat faptul ca fostul sot a solicitat sa fie audiata ca martor chiar mama dvs.

Daca fostul sot renunta la audierea mamei dvs. nu puteti sa o chemati ca si martor , in primul rand pantru ca va este ruda apropiata , iar reclamantul nu va fi cu siguranta de acord sa depuna marturie impotriva lui- situatie in care instanta nu va admite un astfel de martor.
Instanta a incuviintat proba cu cate doi martori pentru fiecare parte?
Instanta a cerut proba cu un singur martor. Eu am ales ca martor o persoana care nu are nici un grad de rudenie cu noi, insa fostul sot a depus lista cu doi martori,unul din ei fiind chiar mama mea. Intre timp s-a razgandit si nu mai doreste audierea mamei mele desi chiar el o citase. Celalalt martor este fostul meu cumnat.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
Miha75, utilizator
Rudelor pana la gradul al treilea , mai putin descendentilor , li se poate aprecia depozitia , in cauze de divort , daca exista acordul dumneavoastra.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Imi cer scuze pentru insistenţe. In speta descrisa eu am un martor care nu imi este ruda, iar fostul sot are ca martori pe fostul meu cumnat si pe mama mea.Acum el doreste sa fie audiat doar un singur martor desi el a propus doi. Eu pot cere instantei sa fie audiat si celalat martor propus de el? Precizez ca instanta a cerut cate un singur martor pentru fiecare parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - afini ca martori chris_seby chris_seby Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Mama mea se afla in proces de partaj cu fostul sot(tatal meu) si doreste ca aduca ca martori pe socrii mei si ... (vezi toată discuția)
Custodie copil ratonu ratat ratonu ratat Ziua buna! Am si eu o dilema.... Am avut o relatie neoficializata, din care a rezultat un copil.... In timpul relatiei am pierdut locul de munca, fapt ce a ... (vezi toată discuția)
Partaj bucuresco bucuresco - daca este permis ca martor la partaj ,rude ..frati sau cumnati? - daca parata a mintit sau a omis cu buna stiinta sa declare si alte bunuri comune aflate ... (vezi toată discuția)