avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

- daca este permis ca martor la partaj ,rude ..frati sau cumnati?
- daca parata a mintit sau a omis cu buna stiinta sa declare si alte bunuri comune aflate in posesia ei ...ce trebuie sa fac eu ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:21, 20 Noiembrie 2011
1. cf.c.p.c. pot fi audiati ca martori rudele apropiate numai daca exista acordul partilor.
2.dvs. puteti depune o lista cu toate bunurile ce le are parata solicitand includerea si acestora in masa partajabila.
1.In procesele de partaj nu pot fi audiati ca martori rudele si afinii pana la gradul 3 inclusiv, cu exceptia situatiei cand partile convin tacit sau expres audierea acestora.
2.Reclamantul (dvs.) este cel care trebuie sa probeze cu martori, interogatoriul paratei si inscrisuri, masa bunurilor partajabile si in posesia careia dintre parti au ramas aceste bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor la partaj maara maara Buna ziua. As vrea sa stiu daca pot sa aduc la partaj martor pe sora mea ? Este acceptata? Dar verisoara primara este acceptata? (vezi toată discuția)
Copii pot fi martori intr-un proces de partaj ainotna ainotna Buna ziua , as vrea sa stiu daca pot cita copii ca martori in procesul de partaj ? (copii mei care au 25ani si respectiv 23 ani ) . Va multumesc. (vezi toată discuția)
Art. 189 cod proc civila Sophya Sophya buna, imi poate explica si mie dispozitiile prevederilor art. 189 alin 1, 2 in cadrul unui proces de stabilire program vizitare minor? in ce circumstante e ... (vezi toată discuția)