avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... copii pot fi martori intr-un proces de partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

copii pot fi martori intr-un proces de partaj

Buna ziua , as vrea sa stiu daca pot cita copii ca martori in procesul de partaj ? (copii mei care au 25ani si respectiv 23 ani ) . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ainotna , utilizator 12:13, 9 Iulie 2011
Nu, nu pot fi martori rudele pana la gradul al III-lea inclusiv - adica unchii si matusile- decat cu acordul partii adverse.
Nu, art. 189 cod proc.civ.interzice audierea in calitate de martori a rudelor si afinilor pana la gradul al 3-lea inclusiv cu exceptia situatiei in care partile convin expres sau tacit audierea martorilor in grad oprit de lege.
Art. 189 C. proc. civ dispune ca nu pot fi ascultati ca martori:
rudele si afinii pana la gradul trei inclusiv ( insa potrivit art 190 C. proc. civ, in pricinile privitoare la starea civila sau divor se vor putea asculta ca martori si rudele si afinii pana la gradul trei , cu exceptia descendentilor
afinii sunt rudele celuilalt sot (de exemplu cumnatii nu sunt rude ci sunt afini )
multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie semnata cu martori,dar nu la notar,ca sustinere pentru partaj?! ijmuiden ijmuiden Buna ziua, Puteti va rog sa-mi spuneti daca intr-un proces de partaj,declaratia parintilor mei,semnata in prezenta unor martori,care au semnat si ei,are ... (vezi toată discuția)
Intrebare partaj vicar vicar Buna ziua sora mea si cumnatul meu pot fi martori intr-un proces de partaj intre mine si fostul meu sot? (vezi toată discuția)
Este corecta eliminarea martorului pe motiv de afinitate ? stroe maqrcel stroe maqrcel Am un proces de contestare a unui act de intretinere si martorul principal a fost respins pe motiv de rudenie prin afinitate.Gradul ar fi: eu(nepotul ... (vezi toată discuția)