avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare partaj

Buna ziua
sora mea si cumnatul meu pot fi martori intr-un proces de partaj intre mine si fostul meu sot?
Cel mai recent răspuns: vicar , utilizator 09:09, 7 Ianuarie 2010
Buna ziua !
Potrivit art. 189 C. proc. civ ,nu pot fi ascultati ca martori:
- rudele si afinii pana la gradul trei inclusiv ( insa potrivit art 190 C. proc. civ, in pricinile privitoare la starea civila sau divort, se vor putea asculta ca martori si rudele si afinii pana la gradul trei , cu exceptia descendentilor)
Afinii sunt rudele celuilalt sot (de exemplu cumnatii nu sunt rude ci sunt afini ).
Cu stima !
Cum a specificat si colegul mai sus , acestor categorii de rude li se poate aprecia declaratia de martor in cauze de divort si cele cu privire la starea civila , insa cu acordul celuilalt sot.
Dar,declaratia notariala a fostei cumnate este luata in considerare de de catre judecator?( in acea declaratie este mentionat faptul ca ea nu a beneficiat de suma incasata dintr-o chirie,suma pe care o ridica fostul sot de la chirias,apartamentul fiind mostenire de la parintii lor).
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii pot fi martori intr-un proces de partaj ainotna ainotna Buna ziua , as vrea sa stiu daca pot cita copii ca martori in procesul de partaj ? (copii mei care au 25ani si respectiv 23 ani ) . Va multumesc. (vezi toată discuția)
Declaratie semnata cu martori,dar nu la notar,ca sustinere pentru partaj?! ijmuiden ijmuiden Buna ziua, Puteti va rog sa-mi spuneti daca intr-un proces de partaj,declaratia parintilor mei,semnata in prezenta unor martori,care au semnat si ei,are ... (vezi toată discuția)
Martori proces madalina vlasceanu madalina vlasceanu buna seara, am si o intrebare: pot fi verii primari martori intr-un proces? multumesc (vezi toată discuția)