avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Activitate maria 55

Activitate maria 55

Bună ziua,
am o Încheiere de corectare eroare materială a unei hotărâri prin care s-a stabilit penalități pe art. 906 alin 2 ncpc, care îmi este potrivnică, fiindu-mi micșorată suprafața de teren la care sunt îndreptățită prin titlu executoriu.
În dispozitiv s-a menționat calea de atac apelul în 30 zile.
Am atacat-o cu apel, dar mi-a fost respins ca inadmisibil, pe motiv că hotărârea de penalități este definitivă.
Întrebare: Ce pot să fac în această situație?
Vă mulțumesc!


Răspuns la discuția tulburare de posesie
Menţionez că am folosit acel teren din 1991 până în 2005, l-am declarat în registrul agricol la Primărie am plătit impozitul fără întrerupere,iar în titlu de proprietarte al vecinului care a vândut terenul ,eu apar ca vecin la nord?
ªi totuşi azi nu-mi dau voie să-mi folosesc terenul??
Răspuns la discuția tulburare de posesie
Precizez că am o mulţime de cereri înregistrate cu nr. de înregistrare la Primărie ,la unele am primit răspuns în timp legal dar la altele nu ! LaPoliţie n-au vrut în 2005 să-mi înregistreze plângerea pe motiv că n-am Titlu de proprietate dar anul acesta, după multe insistenţe, mi-au înregistrat-o.
Menţionez că în 2005 ,când vecinul m-a denunţat la Poliţie că-i fur fructele , imediat au apărut în livadă toată Primăria şi Poliţia şi mi-au întocmit proces -verbal de constatare , mi-au pus în vedere să nu folosesc fructele culese până la soluţionarea definitivă acauzei, care nu s-a produs nici până azi .
anul acesta ,în 21 iulie când m-am adresat Primăriei şi Politiei să mă însoţească în livadă ca să constate că vecinul meu îmi foloseşte în continuare terenul ,deşi în 2008 a participat la măsurătorile pt. punerea în posesie., aceştia au refuzat .
M-am adresat cu cereri scrise! n-am primit încă răspuns!
Răspuns la discuția tulburare de posesie
Precizez că intenţionat nu mi-au emis procesul verbal de punere în posesie şi Titlu de proprietate ca să nu mă pot îndrepta împotriva vecinului meu. În aceste condiţii ce pot să fac? Eu plătesc impozit iar vecinul meu îmi foloseşte terenul ..Nu pot să cred că nu există o modalitate de a-mi rezolva problema!
Bună ziua ,
Moştenesc un teren într-o livadă,validat şi primit în folosinţă încă din 1991.În anul 2005,vecinul care a cumpărat restul terenului din acea parcelă, a intrat şi pe terenul meu ,a scos o parte din pomi şi îmi foloseşte terenul cu acordul tacit al Primăriei şi Poliţiei locale care, deşi au fost sesizate, nu s-au implicat în rezolvarea problemei mele,ba mai mult s-au întors împotriva mea ,m-au dat afară de pe teren în anul 2005 şi 2006(un ag.de poliţie şi doi ingineri din comisia locală) când am fost agresaţi fizic şi verbal de către vecinul şi băietii acestuia. Mi s-a spus verbal să nu mai intru pe acel teren pt. că nu mai este al meu ,deşi în toate răspunsurile Primăriei se precizează că terenul îmi aparţine , că voi fi pusă în posesie şi voi fi despăgubită.Dar nu s-au ţinut de promisiune. Dimpotrivă, au încercat să -mi schimbe locul terenului fără un motiv întemeiat şi au refuzat să mă pună în posesie .Precizezcă nu am avut Titlu de proprietate . Când în 2007 au fost obligaţi printr-o sentinţă să-mi emită Titlu de proprietate mi l-au întocmit greşit. Acum este pe rol alt proces pentru corectarea Titlului de proprietate.În tot acest timp vecinul meu îmi foloseşte terenul, deşi eu plătesc în continuare impozitul aferent .Menţionez că am depus plângere atât la Poliţie cât şi la Primărie încă din 2005 cât şi în 2006 şi 2009 dar aceştia n-au făcut nimic facilitându-i vecinului meu folosirea în continuare a terenului care îmi aparţine.
În aceste condiţii pot să depun plângere pentru tulburare de posesie ?Unde trebuie s-o depun? Sau ce posibilităţi am pentru a-mi recupera terenul dar şi paguba?
Vă mulţumesc.