avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tulburare de posesie

Bună ziua ,
Moştenesc un teren într-o livadă,validat şi primit în folosinţă încă din 1991.În anul 2005,vecinul care a cumpărat restul terenului din acea parcelă, a intrat şi pe terenul meu ,a scos o parte din pomi şi îmi foloseşte terenul cu acordul tacit al Primăriei şi Poliţiei locale care, deşi au fost sesizate, nu s-au implicat în rezolvarea problemei mele,ba mai mult s-au întors împotriva mea ,m-au dat afară de pe teren în anul 2005 şi 2006(un ag.de poliţie şi doi ingineri din comisia locală) când am fost agresaţi fizic şi verbal de către vecinul şi băietii acestuia. Mi s-a spus verbal să nu mai intru pe acel teren pt. că nu mai este al meu ,deşi în toate răspunsurile Primăriei se precizează că terenul îmi aparţine , că voi fi pusă în posesie şi voi fi despăgubită.Dar nu s-au ţinut de promisiune. Dimpotrivă, au încercat să -mi schimbe locul terenului fără un motiv întemeiat şi au refuzat să mă pună în posesie .Precizezcă nu am avut Titlu de proprietate . Când în 2007 au fost obligaţi printr-o sentinţă să-mi emită Titlu de proprietate mi l-au întocmit greşit. Acum este pe rol alt proces pentru corectarea Titlului de proprietate.În tot acest timp vecinul meu îmi foloseşte terenul, deşi eu plătesc în continuare impozitul aferent .Menţionez că am depus plângere atât la Poliţie cât şi la Primărie încă din 2005 cât şi în 2006 şi 2009 dar aceştia n-au făcut nimic facilitându-i vecinului meu folosirea în continuare a terenului care îmi aparţine.
În aceste condiţii pot să depun plângere pentru tulburare de posesie ?Unde trebuie s-o depun? Sau ce posibilităţi am pentru a-mi recupera terenul dar şi paguba?
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabi92 , utilizator 18:37, 12 Aprilie 2012
Din pacate asa se intampla in mediul rural.....politistul din sat cu popa si cu primarul se cred imparati!
Faceti plangere penala la parchet pentru tulburare de posesie si de asemenea faceti plangere penala si sesizare impotriva agentului respectiv care v-a bruscat ! (inregistrati plangerile la Inspectoratul judetean de politie si la Politia Municipiului, astfel incat sa vina controlul de sus in jos peste acel politist care face de ras uniforma militara!) In acest fel nu o sa fie condamnat dar cu siguranta ca ii va avertiza pe "prietenii" lui , adica pe vecinii dvs , si se va gandi de zece ori inainte sa mai faca interventii in forta si in sprijinul amicilor de pahar sau cules fructe!B-)
Plangerea penala pentru tulburare de posesie sa o depuneti la Prachetul de pe langa Judecatoria la care este arondata localitatea dumneavoastra.
Ma intreb daca aveti numar de inregistrare la cererrile depuse in trecut , atat la Politie , cat si la Primarie. Si daca vi s-a raspuns in scris, asa cum reglementreaza prevederile legale....:O
Partile din expunerea dvs. cu "voi fi pusă în posesie (...) dar nu s-au ţinut de promisiune" si "au refuzat să mă pună în posesie", nu-mi plac deloc daca este sa ma gandesc sa formulez o plangere penala pentru tulburare de posesie. Ce posesie v-a fost tulburata, cea pe care n-ati avut-o ?
Buna seara.In baza mentiunilor situatia este apreciez neclara .Fata de atitudinea si manifestarile organului de politie,daca detineti probe sau martori pentru agresiune fizica si verbala ,puteti formula plangere la unitatea de politie superior ierarhica.Precizarile dvs sunt contradictorii ;mosteniti un teren din 1991,ve-ti fi pusa in posesie si veti fi despagubita ,deci toate in viitor.In cazul mentionat de dvs nu are relevanta o "promisiune" ,care de fapt nici nu s-a materializat.Pentru actiunea de tulburarea de posesie aceasta se depune la Parchetul de pe langa Judecatoria de care tine terenul in litigiu.Posibilitatile de recuperare teren,fara documente ,este neprofesionist a avansa un raspuns general valabi.Paguba ,poate fi reprezentata de o costurile unei eventuale actiuni in instanta solutionata in defavoarea dvs ,cu posibile obligatii la plata cheltuieli de judecata ,sau chiar de neintrarea in posesia terenului in discutie.
Precizez că intenţionat nu mi-au emis procesul verbal de punere în posesie şi Titlu de proprietate ca să nu mă pot îndrepta împotriva vecinului meu. În aceste condiţii ce pot să fac? Eu plătesc impozit iar vecinul meu îmi foloseşte terenul ..Nu pot să cred că nu există o modalitate de a-mi rezolva problema!

Alte discuții în legătură

Ajutor! incadrare juridica pt defrisarea unei livezi... pacurar pacurar Va rog sa ma ajutati, cum pot sa reclam si unde si pentru ce infractiune sau concurs de infractiuni? Pur si simplu ni s-a furat livada. Pot sa zic si furt, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Ovydel32 Ovydel32 Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi daca se poate, Am un titlu de proprietate comun (4 persoane), la primarie nu stiu cine si prin ce metoda suprafata din ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie cridi cridi Este sau nu tulburare de posesie ?!?! Inculpatul a stapanit terenul din anul anul 1990 fara a detina insa titlu de proprietate . In primavara anului 2005 ... (vezi toată discuția)