avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tulburare de posesie

Bună ziua ,
Moştenesc un teren într-o livadă,validat şi primit în folosinţă încă din 1991.În anul 2005,vecinul care a cumpărat restul terenului din acea parcelă, a intrat şi pe terenul meu ,a scos o parte din pomi şi îmi foloseşte terenul cu acordul tacit al Primăriei şi Poliţiei locale care, deşi au fost sesizate, nu s-au implicat în rezolvarea problemei mele,ba mai mult s-au întors împotriva mea ,m-au dat afară de pe teren în anul 2005 şi 2006(un ag.de poliţie şi doi ingineri din comisia locală) când am fost agresaţi fizic şi verbal de către vecinul şi băietii acestuia. Mi s-a spus verbal să nu mai intru pe acel teren pt. că nu mai este al meu ,deşi în toate răspunsurile Primăriei se precizează că terenul îmi aparţine , că voi fi pusă în posesie şi voi fi despăgubită.Dar nu s-au ţinut de promisiune. Dimpotrivă, au încercat să -mi schimbe locul terenului fără un motiv întemeiat şi au refuzat să mă pună în posesie .Precizezcă nu am avut Titlu de proprietate . Când în 2007 au fost obligaţi printr-o sentinţă să-mi emită Titlu de proprietate mi l-au întocmit greşit. Acum este pe rol alt proces pentru corectarea Titlului de proprietate.În tot acest timp vecinul meu îmi foloseşte terenul, deşi eu plătesc în continuare impozitul aferent .Menţionez că am depus plângere atât la Poliţie cât şi la Primărie încă din 2005 cât şi în 2006 şi 2009 dar aceştia n-au făcut nimic facilitându-i vecinului meu folosirea în continuare a terenului care îmi aparţine.
În aceste condiţii pot să depun plângere pentru tulburare de posesie ?Unde trebuie s-o depun? Sau ce posibilităţi am pentru a-mi recupera terenul dar şi paguba?
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabi92 , utilizator 18:37, 12 Aprilie 2012
Bunicul meu are 1ha teren agricol, care de aprox 8 ani este lucrat de o asociatie agricola, care nu vrea sa recunoasca. Bunicul a incercat toate metodele pentru a-si recupera terenul sau sa faca un contract de arendare cu asociatia respectiva, facand o cerere la primarie sau una verbala la politia din acea comuna. Insa nu s-a putut, nimeni nu a vrut sa solutioneze cazul. Nora bunicului a redactat un mail, pe care bunicul i l-a dictat, pe situl politiei judetene. Acestia l-au trimis politiei comunale sa rezolve problema. Acum, nora bunicului trebuie sa dea declaratii sau bunicul (acesta nu se poate deplasa ca e bolnav)? Daca nora da declaratii, ar trebui sa-si contacteze avocatul astfel incat cei de la politia comunala sa nu-i absolve de vina pe cei inculpati?

Va multumesc anticipat pentru raspuns! O zi buna!

Nora bunicului este obligata sa se duca la politie sa dea declaratii avand in vedere ca a facut o sesizare la politia judeteana sau nu trebuie neaparat?

Acesta pare un litigiu civil. De ce nu s-a dus in instanta civila sa rezolve problema?
Da, dar nu stie exact ce asociatie agricola il lucreaza ca nimeni nu recunoaste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! incadrare juridica pt defrisarea unei livezi... pacurar pacurar Va rog sa ma ajutati, cum pot sa reclam si unde si pentru ce infractiune sau concurs de infractiuni? Pur si simplu ni s-a furat livada. Pot sa zic si furt, ... (vezi toată discuția)
Este tulburare de posesie ? sila sila am in titlul de proprietate trecuta o suprafata pe care am construit o casa. Am construit gardul pe linia demarcata de primarie cu plugul din 1994. Acum ... (vezi toată discuția)
Proprietate lordionis lordionis Buna ziua. Imi cer scuze inca de la inceput pt. dimensiunile textului ocupat de ceea ce o sa va prezint: Familia mea a avut in folosinta de peste 100 de ani ... (vezi toată discuția)