avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters99176

Activitate ContSters99176

Răspuns la discuția Program de contabilitate
Intotdeauna ,daca doriti ceva de calitate si durabil,nu recomand programele gratis.Deviza care nu da gres niciodata:dai un ban dar stai in fata !!!
Răspuns la discuția Program de contabilitate
Un program gratis,nici pe departe nu poate fi util in toate problemele contabilitatii.Programele folosite de noi sunt WinMentor si Pionier.Foarte utile dar un pic cam scumpe.O idee dupa care sa va ghidati este:un ban dat cu cap,o investitie de durata !!!
Răspuns la discuția Talharie !
Ma scuzati,nu m-am exprimat corect.As dori aici o parere daca se poate.
"Pluralitatea de persoane asupra carora se exercita violenta sau amenintari,ori sunt puse in stare de inconstienta sau neputinta de a se apara impotriva unei activitati de sustragere de bunuri,va determina realizarea unei pluralitati de infractiuni sub forma concusrsului,fiindca infractiunile respective au un obiect juridic complex fiind ocrotite pe langa relatiile privind patrimoniul si relatiile sociale privind persoanele care au fost amenintate ori,asupra carora s-a executat violenta."
Discuție Talharie !
Talharia savarsita contra unei pluralitati de persoane avand un patrimoniu comun va determina realizarea unei pluralitati de infractiuni sub forma concursului sau doar o singura infractiune de talharie ?
Răspuns la discuția Bucata de teren ocupata abuziv !
As mai avea o singura nelamurire:acea portiune pe care vecinul a ocupat-o abuziv,era plina cu butuci de vita de vie,spaleri,sarma care au costat bani.As putea sa cer pe langa actiunea in revendicare si despagubiri pt prejudiciul cauzat si pt lipsa de folosinta avand in vedere ca vdin acea de vita de vie se produceau vin si poama care se vindeau si obtineam bani?
Răspuns la discuția Bucata de teren ocupata abuziv !
Si aceasta jurisprudenta e dovada spre o hotarare cat mai echitabila.Domnul Themis a avut dreptate.:love2:
Multumesc si Domnului Legally pe aceasta cale pt jurisprudenta in materia de drepturi reale=D>
PALARIA JOSS !!!!
Răspuns la discuția Bucata de teren ocupata abuziv !
In aceasta ultima privinta,este adevat,:love2: in acest sens o hotarare a CEDO (Lupas si altii c.Romania),nepublicata prin care actiunea respectivelor persoane a fost respinsa,respectivii sustinand ca actiunea in revendicare trebuie sa fie considerata un act de conservare a unui bun ce poate fi exercitata de oricare dintre copropietari,care profita tutoror copropietarilor,de aceea,este inadmisibil ca actiunea sa fie respinsa deoarece s-ar incalca dreptul persoanelor la un proces echitabil,garantat de art.6 din Conventie.
Am mai cautat solutii,dintre care cineva sustinea ca a ar fi bine sa dezbat mostenirea,apoi dupa ce sunt propietara cu drepturi depline,sa il dau in judecata.
Respectivul teren este o proprietate comuna pt. care nu s-a efectuat dezbaterea succesiunii de vreo 14 ani,sunt una dintre succesoare.Acum cativa ani,vecinul mi-a ocupat o parte din gradina prin desfiintarea semnelor de hotar,mi-a distrus viata de vie si furat spalerii.Nu am dorit sa depun plangere pt savarsirea acelor infractiuni de tulburare de posesie,furt si distrugere;in acea situatie,ca si succesoare in drepturi aveam aceasta posibilitate?
Cum pot sa imi recuperez bucata de pamant?