avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Activitate elenaf

Activitate elenaf

Buna seara,

Ca parti vatamate am luat cunostinta de concluziile expertizei emise de catre Politie precum si de concluziile expertului parte angajat de noi. Am facut obiectiunile pentru concluziile expertului oficial si acum trebuie sa ma hotarasc ce sa cer: refacerea de catre acelasi expert, o solutie pe baza celor 2 sau o noua expertiza. Problema e ca sunt grave suspiciuni de favorizare a infractorului fapt demonstrat in obiectiuni f logic. Iar dc cer o alta expertiza exista riscul sa mi se impute costul ei din cauza lipsei fondurilor si sa reiau acelasi cerc vicios din moment ce la dosar se fac mari presiuni. Ce risc daca cer o concluzie pe baza expertizelor disponibile? Risc un NUP cand persoana in cauza a avut o alcoolemie de 0,95 la mie? Eu doresc o solutie si nu vreau o alta expertiza. Am timp in judecata sa o cer. problema e ca desi s-ar emite si o a treia, organul de cercetare penala tot e un liber arbitru si poate sa dea ce solutie vrea. ce rost are sa mai taraganez? e posibil ca judecatorul sa imi reproseze necererea unei a treia expertize in cadrul cercetarii penale?
Va multumesc.
Buna dimineata,
Este cunoscut si locul in care a cazut victima si locul unde a oprit masina. Sa inteleg ca formula despre care aminteam presupune o aproximare a So. Puteti sa imi recomandati o carte in care o gasesc detaliata ca sa o inteleg mai bine ? In RECONSTRUCTIA si EXPERTIZA ACCIDENTELOR RUTIERE de R. Gaiginschi nu am gasit-o. Spuneati ca viteza de deplasare a autovehicului inaintea producerii accidentului difera de cea din momentul impactului. Este posibil ca aceste 2 viteze sa nu difere deloc /sau prea putin, luand in calcul deceleratia / din moment ce soferul nu a observat pietonul si a reactionat dupa impact? Varianta expertului este ca soferul a sesizat pietonul cu 10,5 m inainte /imparte spatiul de patrundere a pietonului pe carosabil la viteza acestuia de mers / si argumenteaza ca nu a avut timp destul sa il evite. Insa tot el atribuie soferului un timp de reactie de 1,5 s care, la o viteza de 40,5 km/h, da un spatiu de 16,89 m.
Va multumesc,
O zi buna.
Buna dimineata,
Va multumesc pentru pont. Din graba am scris gresit numele autorului. Am si cartea dansului, doar ca nu gaseam formula care imi trebuia in aceasta carte.
Buna seara,
Fratele meu a decedat intr-un accident rutier, pieton fiind. Expertiza oficiala , cea a Politiei, ne-a fost deja prezentata si acum ne prezentam pentru obiectii. Expertul Politiei calculeaza viteza de deplasare a autovehicului in functie de deceleratia acestuia, utilizand urmatoarea formula: Vi2 x Ke /26 x d + (t1 + t2 + 0,5 x t3) x Vi /3,6 – S0 = 0 in care:
in care: d = deceleratia autoturismului ;
g = acceleratia gravitationala ;
fred = 0,5 , coeficientul de aderenta redus,
carosabil asfaltic umed ,drum in aliniament ;
t1 = 1,2 s ; timpul de reactie a conducatorului auto ( intarzieri fiziologice) avind in vedere virsta, ora producerii evenimentului rutier si ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice ;
t2 = 0,2 s ; durata intirzierilor mecanice ;
t3 = t’3/Ke = 0,2 / 1,0 = 0,2 s ; durata din momentul atingerii valorii nominale a fortei pe pedala de frana, pana la atingerea valorii maxime ;
Ke = 1,0 ; coeficientul eficacitatii franei ;
S0 = 19 m, distanta aprox.parcursa de autoturism din momentul sesizarii starii de pericol,pina la oprire ;

Am cautat in literatura de specialitate aceasta formula, dar nu o gasesc.( Raiginschi) Este corecta aceasta formula? Tin sa mentionez ca accidentul se incadreaza in categoria ACCIDENT CU PIETON, FARA URME DE FRANARE, CU DELIMITAREA LOCULUI DE PROIECTARE A VICTIMEI.
Va multumesc.