avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertize tehnice-auto contradictorii
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertize tehnice-auto contradictorii

Buna seara,

Ca parti vatamate am luat cunostinta de concluziile expertizei emise de catre Politie precum si de concluziile expertului parte angajat de noi. Am facut obiectiunile pentru concluziile expertului oficial si acum trebuie sa ma hotarasc ce sa cer: refacerea de catre acelasi expert, o solutie pe baza celor 2 sau o noua expertiza. Problema e ca sunt grave suspiciuni de favorizare a infractorului fapt demonstrat in obiectiuni f logic. Iar dc cer o alta expertiza exista riscul sa mi se impute costul ei din cauza lipsei fondurilor si sa reiau acelasi cerc vicios din moment ce la dosar se fac mari presiuni. Ce risc daca cer o concluzie pe baza expertizelor disponibile? Risc un NUP cand persoana in cauza a avut o alcoolemie de 0,95 la mie? Eu doresc o solutie si nu vreau o alta expertiza. Am timp in judecata sa o cer. problema e ca desi s-ar emite si o a treia, organul de cercetare penala tot e un liber arbitru si poate sa dea ce solutie vrea. ce rost are sa mai taraganez? e posibil ca judecatorul sa imi reproseze necererea unei a treia expertize in cadrul cercetarii penale?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:14, 9 Septembrie 2009
Este de preferat in situatia in care suspectati sau aveti dovezi palpabile de favorizare a parti adverse ,ca pentru a ajuta procurorul intr-o solutie competenta si favorabila dvs sa ii puneti la dispozitie o expertiza impartiala care sa releve realitatea.Chiar daca eventual suportati c/v expertiza aveti posibilitatea a va alege expertul ,a preciza obiectivele.In situatia in care speta ajumge in instanta,puteti recupera cheltuielile solicitand instantei obligarea la plata a partii adverse a cheltuielilor facute cu ocazia procesului.
Este de preferat ca atat procurorul cat si instanta sa detina la dosar o expertiza obiectiva si impartiala in baza careia sa analizeze restul probelor pe care sa le coroboreze cu faptele,pentru competenta solutionare.
Riscul?plecati la drum cu o expertiza defavorabila dvs.Logic daca va asumati responsabilitatea solutionarii de catre instanta,este sa puteti prezenta acesteia probe temeinice si indubitabile in favoarea dvs
Trebuie sa asteptati ca expertul sa raspunda la obiectiunile formulate de dvs. Dupa aceea va hotarati daca veti cere efectuarea unei noi expertize.
Nu va recomand sa solicitati refacerea expertizei de catre acelas expert. Nu-si va schimba opinia.
Nu se poate face media (aritmetica sau geometrica) intre concluziile celor doua expertize.
Prin urmare, singura solutie este efectuarea unei noi expertize.
Succes!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni expertiza contabila cass4 cass4 Buna ziua, Ce cai de atac exista cand se resping obiectiunile la expertiza contabila?Am urmatoarea speta:sunt in litigiu cu as.de proprietari,s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Raspuns obiectiuni - citare parti? anniela anniela Buna ziua domnilor experti! Intr-un proces de partaj s-au depus obiectiuni admise de instanta si ca atare s-a solicitat expertului raspuns. Expertiza a ... (vezi toată discuția)