Eu nu ma astept, daca fac ceva in legatura cu ce s-a intamplat, sa fiu eu castigatoarea, doresc doar sa se ia decizia in mod corect, sa se urmeze toti acei pasi ca la carte pentru ca pana la urma tot ei i-au stabilit. Se pare ca legi exista numai pentru unii.
Multumesc pentru raspuns.
M-am inscris la inceputul anului la un concurs desfasurat pe site-ul .....ro. am fost aleasa printre finalisti iar termenii concursului spuneau asa:
Participantii la concurs vor trimite povestea lor insotita de o fotografie a danturii. Cazurile vor fi analizate de o comisie formata din medici dentisti si reprezentanti ai partenerilor si sponsorilor. Comisia va lua in considerare atat aspectele medicale cat si cele sociale. Se vor alege 10 finalisti care vor beneficia de o evaluare a starii de sanatate orala iar pe 15 martie va fi anuntat marele castigator, participantul al carui caz va fi considerat cel mai impresionant. Acesta va beneficia de un tratament stomatologic complet, indiferent de gravitatea problemelor dentare, iar zambetul sau va fi transformat intr-unul perfect. "
nu mi s-a evaluat starea sanatatii orale, nu s-au publicat povestile celor 10 finalisti, a fost o intarziere a concursului de aproximativ 6 luni in care i-am sunat de doua ori si mi s-a spus ca va lua legatura cu mine persoana care se ocupa de acest concurs, dar doar dupa ce le-am trimis un e-mail in care le-am spus ca voi actiona in instanta am primit un e-mail in care ziceau ca exista o mica intarziere in legatura cu concursul, iar cand nu am mai auzit nimic de ei de mai bine de 1 luna le-am trimis un alt e-mail intrebandu-i ce se intampla si am primit raspuns:ne cerem scuze dar a aparut aceasta intarziere deoarece medicul stomatolog ..... a fost plecat din tara din motive profesionale si am fost anuntata ca castigoatoarea e .... povestea ei fiind singura publicata pe site dinainte de a ma inscrie in acest concurs.
ce pot face in aceasta situatie?
scuze ca intervin din nou si schimb subiectul... mai am o intrebare.. daca nu rezolv nimic nici cu adunarea generala si nici prin plangere la primarie, are rost sa dau asociatia in judecata??.. adica, voi rezolva ceva oare sau ma complic degeaba??
si adunarea generala se poate convoca si de unul din locatarii care apartine de o asociatie sau numai de presedintele asociatiei?? intreb pentru ca presedintele nu va face nimic ca nu il intereseaza. saptamana asta a venit de 2 ori vitanja de a desfundat la mine la bloc si a desfundat, dar presedintele de asociatie nu s-a sinchisit sa intrebe nici ce s-a intamplat. nu poate sa spuna ca nu a vezut pentru ca locuieste vizavi de blocul meu si zilnic sta pe balcon cu sotia si urmareste ce se intampla. pur si simplu nu il intereseaza.. si-a reparat la el pe scara instalatia de canalizare, si-a izolat termic pe exterior apartamentul si de restu nu-i mai pasa.. " las sa am eu si sa imi fac mie si restu nu au decat sa faca ce vor" deci... e un nesimtit .
corect. dar imbecilu de presedinte de asociatie ca altfel nu pot sa ii spun ne-a trimis pe noi din usa in usa sa strangem bani sa facem. la asta m-am referit eu " din banii lor, ai asociatiei"
adriantot a scris:
iasmina21 a scris:
corect. dar treaba cu inlocuitul conductei nu e obligatia celor de la asociatie?? tot noi din banii nostri trebuie sa o facem?? pentru ca in cate stiu eu e un bun comun nu al meu sau a vecinului. mai ales ca noi stam la demisol. si toate conductele trec pe sub bloc si implicit pe sub beciurile oamenilor.
Aveti dreptate ca e treaba asociatiei dar nu a "celor de la asociatie", pentru ca in asociatie sunteti si dv. Orice lucrare facuta la spatiile sau instalatiile comune se face , conform legii prin intermediul asociatiei dar pe banii proprietarilor.
In ntoate mesajele dv v-ati referit la asociatie ca la o firma straina de dv.
Faceti sesizare scrisa la presedintele asociatiei, tineti cont de raspunsurile date de @felix34 si @elga50.
Daca cei din conducerea asociatiei nu iau masuri ( dar atentie - pe banii dv, ai proprietarilor), incercati sa convocati adunarea generala si schimbati comitetul, presedintele, implicandu-va chiar dv in conducerea asociatiei.
Studiati un pic si legislatia .
am vrut sa ii arat lui ADRIANTOT ca am dreptate in legatura cu asociatia. ei trebuie sa suporte costurile reparatiilor din fondul de rulment sau cum s-o chema. nu noi proprietarii pentru ca noi contribuim de atatia ani la fondul acela si vom mai contribui de-acum incolo. si nu s-a facut nimic pentru blocul nostru niciodata. nici macar o reparatie. pana si zugravitul scarii noi am pus bani mana de la mana ca pe baza celor de la asociatie... mai puteam astepta un secol.
de aceea sunt asa revoltata cand vine vorba de asociatia de proprietari de care apartin.
(6) Veniturile obtinute de asociatia de proprietari din activitati economice sau din alte activitati desfasurate se constituie ca fond special si se vor utiliza in exclusivitate pentru imbunatatirea confortului si eficientei condominiului, pentru intretinerea si repararea proprietatii comune, potrivit art. 45 alin. (3) din Legea nr. 230/2007. In aceste venituri se cuprind si cele obtinute din inchirierea unor spatii aflate in proprietate comuna indiviza, a spatiilor pentru instalarea de reclame si pentru serviciul de televiziune prin cablu, firme luminoase, precum si alte venituri obtinute din orice sursa, in conditiile legii. Aceste venituri se constituie ca surse proprii ale asociatiei de proprietari, nu se platesc proprietarilor, nu pot fi folosite la constituirea sau la completarea fondului de rulment si nu pot fi folosite la plata facturilor emise de furnizorii de servicii publice de utilitati. Acest fond va fi depus in contul asociatiei de proprietari si nu va putea fi folosit decat cu acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari, in conformitate cu bugetul de venituri si cheltuieli.
Asociatia de proprietari are ca obiect de activitate asigurarea conditiilor de functionare normala atat a locuintelor (apartamentelor) si spatiilor cu alta destinatie decat cea de locuinta, denumite in continuare spatii, aflate in proprietate exclusiva, cat si a spatiilor constructiilor si instalatiilor, aflate in proprietate comuna indivizibila, aferenta condominiului.
(2) In scopul realizarii obiectului sau de activitate asociatia de proprietari are urmatoarele atributii principale:
a) incheie contracte cu furnizorii de produse si de servicii si isi asuma obligatii in nume propriu si in numele proprietarilor;
b) angajeaza si, dupa caz, suspenda din functie administratorul proprietatii comune indivize si personalul necesar bunei gospodariri a acestei proprietati;
c) reglementeaza folosirea, intretinerea, repararea, inlocuirea si modificarea proprietatii comune;
d) adopta si amendeaza bugetul de venituri si cheltuieli, precum si fondul de rulment; asigura calcularea si incasarea cotelor obisnuite si speciale pentru cheltuieli comune de la proprietari; impune penalizari pentru intarzierea la plata cotelor de intretinere;
e) adopta sau amendeaza decizii, reguli sau regulamente;
f) initiaza si apara in procese, in nume propriu si/sau al asociatilor, interesele comune legate de cladire;
g) exercita si alte atributii care i-au fost conferite prin acordul de asociere sau prin votul asociatilor.
(3) Pentru furnizarea unor servicii necesare realizarii obiectului sau de activitate asociatia de proprietari poate angaja persoane fizice sau juridice specializate, din cadrul asociatiei si/sau din afara acesteia. Personalul necesar bunei gospodariri a proprietatii comune din cladire poate fi angajat prin contract individual de munca sau prin conventie civila de prestari de servicii, conform celor ce se stabilesc prin negociere.
noi platim "alte cheltuieli"= cheltuieli de reparatii
corect. dar treaba cu inlocuitul conductei nu e obligatia celor de la asociatie?? tot noi din banii nostri trebuie sa o facem?? pentru ca in cate stiu eu e un bun comun nu al meu sau a vecinului. mai ales ca noi stam la demisol. si toate conductele trec pe sub bloc si implicit pe sub beciurile oamenilor.
buna ziua .. am si eu o problema.. de mai bine de 4 ani imi iasa apa in casa prin scurgerea de la baie. am apelat si la asociatia de locatari si mi s-a spus sa ii chemam pe cei de la apaprod sa desfunde ca ei nu pot face nimic. cei de la apaprod mi-au spus ca, conducta principala de canalizare apartine de bloc si implicit de asociatia de locatari. insa cei de la asociatie nu fac nimic. ce as putea face in privinta asta ?? are rost sa dau asociatia de locatari in judecata ? pentru ca din cate stiu eu ei au obligatia sa mentina bunul mers al instalatiilor din condominiu. asta pe langa locatarii blocului. mi-a spus un vecin ca a vorbit cu presedintele asociatiei si i-a spus in felul urmator.. sa mearga sa stranga bani de la fiecare apartament ca poata cei de la asociatie sa curete bine conductele de canalizare. intrebarea mea este.. noi pentru ce platim taxe comune si canalizare?? sa dam tot noi bani sa repare ei.. asa putem sa facem si singuri. i-am tot chemat pe cei de la apaprod si au desfundat dar e bataie de joc sa trebuiasca sa ii chemam odata la 2-3 luni sa desfunde. si banii tot din buzunarul nostru ii dam ca pe ceilalti nu ii intereseaza. sambata trecuta a iesit apa am stat 4 zile cu apa in casa pana au venit cei de la apaprod , acum iar..