avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Ce poti face daca ai participat la un concurs online ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Ce poti face daca ai participat la un concurs online si nu au fost respectati termenii concursului?

M-am inscris la inceputul anului la un concurs desfasurat pe site-ul .....ro. am fost aleasa printre finalisti iar termenii concursului spuneau asa:

Participantii la concurs vor trimite povestea lor insotita de o fotografie a danturii. Cazurile vor fi analizate de o comisie formata din medici dentisti si reprezentanti ai partenerilor si sponsorilor. Comisia va lua in considerare atat aspectele medicale cat si cele sociale. Se vor alege 10 finalisti care vor beneficia de o evaluare a starii de sanatate orala iar pe 15 martie va fi anuntat marele castigator, participantul al carui caz va fi considerat cel mai impresionant. Acesta va beneficia de un tratament stomatologic complet, indiferent de gravitatea problemelor dentare, iar zambetul sau va fi transformat intr-unul perfect. "

nu mi s-a evaluat starea sanatatii orale, nu s-au publicat povestile celor 10 finalisti, a fost o intarziere a concursului de aproximativ 6 luni in care i-am sunat de doua ori si mi s-a spus ca va lua legatura cu mine persoana care se ocupa de acest concurs, dar doar dupa ce le-am trimis un e-mail in care le-am spus ca voi actiona in instanta am primit un e-mail in care ziceau ca exista o mica intarziere in legatura cu concursul, iar cand nu am mai auzit nimic de ei de mai bine de 1 luna le-am trimis un alt e-mail intrebandu-i ce se intampla si am primit raspuns:ne cerem scuze dar a aparut aceasta intarziere deoarece medicul stomatolog ..... a fost plecat din tara din motive profesionale si am fost anuntata ca castigoatoarea e .... povestea ei fiind singura publicata pe site dinainte de a ma inscrie in acest concurs.

ce pot face in aceasta situatie?
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
ContSters99280, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters99280 , utilizator 00:32, 17 August 2011
Practic nu cred ca puteti face nimic.
In teorie exista reglementata aceasta situatie ca fiind promisiunea publica de recompensa reglementata de
Art. 1328 Promisiunea publică de recompensă
(1) Cel care promite în mod public o recompensă în schimbul executării unei prestaţii este obligat să facă plata, chiar dacă prestaţia a fost executată fără a se cunoaşte promisiunea.
(2) Dacă prestaţia a fost executată de mai multe persoane împreună, recompensa se împarte între ele, potrivit contribuţiei fiecăreia la obţinerea rezultatului, iar dacă aceasta nu se poate stabili, recompensa se împarte în mod egal.
(3) Atunci când prestaţia a fost executată separat de mai multe persoane, recompensa se cuvine aceleia care a comunicat cea dintâi rezultatul.

Eu nu ma astept, daca fac ceva in legatura cu ce s-a intamplat, sa fiu eu castigatoarea, doresc doar sa se ia decizia in mod corect, sa se urmeze toti acei pasi ca la carte pentru ca pana la urma tot ei i-au stabilit. Se pare ca legi exista numai pentru unii.

Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aș dori o evaluare la o facultate de profil pentru o lucrare dentară executată defectuos. vor ei să-mi asculte problema, și dacă da, când și unde s-ar face evaluarea? paula264 paula264 Am facut 4 coroane dentare. Culoarea este alba posibil B fata de D2 culoarea incisivilor. Coroanele de sus stau pe stalpi doar daca ii tii cu mana cand iei ... (vezi toată discuția)
Lucrare dentara gresita florinn86 florinn86 Buna seara. Totul a inceput acum 2 luni , am strans ceva banuti si am zis sa ma duc la dentist sa-mi pun maselele . Am avut nevoie de 2 lucrari dentare ( punti ... (vezi toată discuția)
Malpraxis in stomatologie lilisk lilisk am iinceput acum 2 ani sa colaborez cu un dentist pentru a-mi reface dantura doar ca acel medic este total pe langa ... orice dinte imi punea imi cadea am ... (vezi toată discuția)