avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum sa ma pregatesc de proces cu RAJA si Asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum sa ma pregatesc de proces cu RAJA si Asociatia de proprietari ?!

Buna ziua! Am o problema ciudata referitoare la Asociatia de proprietari si RAJA , dupa cum am scris si in titlu. Toata istoria a inceput cand am cumparat o mansarda intr-un bloc de 4 etaje. Asta s-a intamplat in 22 oct 2007. Constructia fiind noua notarul nu a cerut la semnarea actelor o hartie de la Asocie cum ca apartamentul nu are datorii asa cum se face in cazul vanzarii de apartamente. La prima afisare a intretinerii am vazut pe lista ca datoare la intretinere societatea de la care am cumparat apartamentul cu suma de 900 RON si asa am mers in continuare. Dupa cate va luni bune (6-7 luni) administratora mi-a spus ca suma aia de plata este de fapt a noastra, cele 6 apartamente si garsoniere care suntem la ultimul nivel pentyru ca in contractul de vanare - cumparare scrie ca am preluat apartamentul cu tot cu datorii ( dar nu s-a deranjat nimeni sa ma anunte si pe mine) . Nu am fost informata oficial de nimic si in continuare dupa 2 ani de cand platesc intretinerea, datoria la intretinere apare pe numele societatii care a construit mansarda. Aceasta asociatie nu are un fond de reparatii, un fond de rulment....! Ieri am gasit un anunt in care suntem informati ca daca pana pe 24.08.2009 nu ne achitam datoriile mai mari de 2 luni la intretinere vom fi dati in judecata de RAJA si de Asociatia de proprietari. Mentionez ca eu personal nu am datorii la intretinere. Cum sa rezolv aceasta problema din punct de vedere juridic. Va rog mult dati-mi un raspuns pentru ca nu mai stiu ce sa fac. Nu ma mai pot gandi la altceva.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:14, 20 August 2009
Doamna Madalina,
Dumneavoastra personal AVETI datorii deoarece , asa cum ati spus , ati cumparat cu tot cu datorii!
Sfatul meu este sa mergeti la adminsitrator si sa platiti datoria initiala de 900 RON solicitand plata fara calcul penalitati deoarece nu ati stiut de acea datorie! Asta ar fi o varianta fericita in cazul dvs!
In instanta nu aveti nici macar o sansa deoarece contractul dvs de vanzare cumparare este foarte clar!
Mai aveti varianta sa contactati vanzatorul si sa ii solicitati plata acestei datorii dar ma indoiesc ca dupa 2 ani de zile o sa ii pese!B-)
Va multumesc pentru rapiditatea raspunsului insa mai am ceva de adaugat : eu nici acum nu am fost informata ca am de platit ceva. Datoria de la intretinere apare in continuare pe numele societatii care a construit mansardele si suntem pe acesta suma 6 apartamente. Cine decide cat avem de plata fiecare apartament? Si inca ceva acesta suma reprezinta o pierdere de apa calda care a provenit din spargere unei tevi in timpul constructiei. La inregistrarea apartamentului la asociatie de catre mine nbu am fost informata de asa ceva. Cine raspunde de asta?! Si in plus nu stiu nici cum s-a calculat aceasta pierdere pntru ca nimeni nu stie nimic aici si nici nu vrea sa dea vreun raspuns.
ESTE INCA PE NUMELE FIRMEI DEOARECE ..CONSTRUCTIA ESTE INCA ILEGALA.
Daca nu sunt indiscreta poti sa si traduci ce ai spus mai sus?!?!?!?
masardarea unui bloc este ilegala....nu poate fi inregistrata..vedeti statutul acestor masardari...

Alte discuții în legătură

Probleme la conducta de canalizare a blocului. soluția propusă de proprietari este înlocuirea țevilor de canalizare, dar președintele asociației refuză să intervină. ce mă sfătuiți să fac? AnaMaria35 AnaMaria35 Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti, la parterul unui bloc cu 8 etaje, construit in anii \'70. Tevile de canalizare ale cladirii nu au fost inlocuite niciodata. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu nevoie de o indrumare teava de sub bloc de ... Laura_dana Laura_dana Buna ziua Am si eu nevoie de o indrumare locuiesc intrun apartament nou fara subsol cu 3 scari Scara unde stau eu are probleme cu teava de canalizare adica ... (vezi toată discuția)
Imi iese wc-ul in casa! ralucarrie ralucarrie Buna ziua!Am si eu o problema grava,stau la bloc si din data de 12 noiembrie 2011mi se infunda canalul de scurgere principal,imi iese in casa toata ... (vezi toată discuția)