avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Activitate Florentina Brindusa Ionescu

Activitate Florentina Brindusa Ionescu

Răspuns la discuția Bilet la ordin
Pe firma initiala s/a lucrat si neplatindu/se BO emise, banca/creditorii au cerut blocarea conturilor probabil pana la acoperirea valorii BO. Aceasta s-a intamplat pana la 31.12. 2008. Tot in 2008 s-a luat un credit pe aceasta firma, emitandu-se un BO avalizat, cred in nume propriu de catre actionarul de atunci. Din februarie 2009 firma a cesionat actiune catre fiica mea. Fiind linie de credit, dobanda nu a prea fost platita si se pune problema executarii ganatiilor, respectiv garantia Fondului de garantare si asigurarea incheiata. Intrebarea este: daca firma a fost cesionata din februrie catre alt actionar, acesta nu a putut sa emita alt BO, BO existent va fi executat asupra bunurilor primului actionar sau a acelui care a perluat firma in februarie ?
daca un SRL este in procedura de insolventa, se poate ca judecatorul sindic sa aprobe cesiunea unui contract de leasing catre o persoana fizica care de fapt a platit ratele la masina ?
Discuție Bilet la ordin
vrau sa vand un SRL care are un credit pe firma, avalizat in nume propriu de actionar. Firma a fost cesionata catre o alta persoana. Firma avand conturile blocate, noul actionar nu poate emite alt BO pentru credit. daca se vinde firma, cum se poate ca responsabilitatea primului actinar privind avalizarea BO sa se treaca c[are noul si ultim actionar